Jeg er vild med FreeBuds Pro fra Huawei. Headsettet er et af de mest elegante in-ear true wireless headsets jeg endnu har set. Samtidig er lyden noget af det ypperste jeg har oplevet, komforten er i top og de er spækket med teknologier der giver baghjul til alle de headsets jeg endnu har testet.
Men der er også lidt problemer med FreeBuds Pro. Et af dem ligger i designet, et andet ligger i, hvilke smartphones der kan forvente at bruge FreeBuds Pro og få glæde af alle funktionerne.
Lyd i verdensklasse
Jeg starter lige der, hvor FreeBuds Pro imponerer mest, nemlig på lydsiden. Da jeg havde først havde fået installeret headsettet – hvilket jeg kommer til om lidt – så blev jeg nærmest blæst omkuld. Jeg var bare ikke klar til at få så meget lyd i et in-ear headset.
Dybden og fylden i bassen var utrolig god, mellemtonen stod lige i skabet, og diskanten var klar og skarp. Den samlede oplevelse af lyden var at jeg havde et around-ear headset på, med kæmpe store drivere der bare pressede luft ind i øret på mig.
Samtidig blokerer headsettet effektivt for lyd udefra, og det er med til at give den fantastiske lyd du får. For når der ikke er noget udefrakommende der forstyrrer, så kan musikken virkelig spille.
En anden årsag er den teknologi som Huawei har brugt i FreeBuds Pro. De har nemlig udstyret headsettet med mikrofoner der ikke alene måler lyden rundt om dig, de måler også den lyd der bliver sendt ind i din øregang, og den indbyggede AI optimerer derefter dit lydbillede – ret effektivt skulle jeg hilse og sige.
Den kunstige intelligens optimerer samtidig også støjdæmpningen – med mindre du vælge en støjdæmpning der er fast. Personligt vælger jeg at bruge den dynamiske, for så justeres støjdæmpningen løbende.
Samtidig er FreeBuds Pro udstyret med en 11mm dynamisk driver, og det kan virkelig høres.
Også god til tale
Men hvad så med tale? Hører jeg dig spørge. Og det er et godt spørgsmål – for jeg har prøvet mange headsets der er gode til musik, men når det kommer til at føre telefonsamtaler er de ikke meget værd.
FreeBuds Pro udmærker sig også her. Den AI der løbende analyserer omgivelserne sikrer også at vindstøj dæmpes næsten totalt, og det betyder at du kan føre samtaler i FreeBuds Pro uden at skulle spekulere på om vinden gør det umuligt for andre at høre dig.
De samtaler jeg har ført med FreeBuds Pro har været som at stå i rum og snakke – absolut intet der forstyrrede snakken, og kvaliteten var, både hos mig og modtageren af samtalen, helt i top.
Let betjening
Huawei har indbygget betjening i headsettet direkte på stængerne i headsettet. Og her er der en sjov ting – du kan nu “klemme” på den højre stand, og få en haptisk feedback.
Alt efter om du klemmer en, to eller tre gange eller lave et langt klem, så sker der forskellige ting – fx at du starter/stopper musikken, springer et nummer frem eller tilbage eller tænder/slukker for ‘Awareness Mode’. Sidstnævnte gør at du kan høre omgivelserne og snakke med folk rundt om dig, uden at tage ørepropperne ud af ørerne.
Men, men, men
Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg synes at det er et superfedt headset, og jeg er vild med designet. Men der er altså også et par småting der ikke er super optimale.
Lad mig starte med det første – nemlig at få dem ud af æsken, der også er et batteri, så headsettet altid er ladt op. Det er en opgave der stadig frustrerer mig.
Headsettet sidder fast med magneter, og mine pølsefingre er tydeligvis for store til at få fat i det når jeg skal bruge dem. Jeg har vildt svært ved at få dem ud, hvilket gør det til en irriterende oplevelse at skulle bruge det. Det ser godt ud – men designet gør samtidig at det er alt for svært at få det lille headset ud.
Den næste ting er installationen – det er umiddelbart ikke let at gennemskue hvilken app jeg skal bruge for at sætte funktionerne op i headsettet – så som støjdæmpning.
I den manual som ingen af os læser, er der dog en QR-kode, og når du scanner den, så får du appen AI Life fra Huawei – hvis du altså har en smartphone baseret på Android. Hvis du har en iPhone, så har du nu købt et headset du kan høre musik i, og det er så det. Ingen mulighed for at indstille noget som helst.
Jeg kommer tilbage til app’en om lidt. Men vil godt lige dvæle lidt ved den manglende integration til iPhone. For reelt betyder det, at hvis du har en iPhone, så er dette headset ubrugeligt. Alle de fede funktioner findes kun tilgængelige i app’en, og den kan du ikke få til iPhone…
Men på en Android-baseret telefon, så får du adgang til alle de spændende funktioner, så som at vælge typen af støjdæmpning, justering af den silikone-dims sættes ind i dit øre og meget mere.
Og app’en er let at bruge, og jeg vil påstå at den er nødvendig for at få værdi ud af dette headset.
Så har du iPhone, så hold dig væk fra headsettet – det er bare ikke optimalt til at køre under iOS.
Bedømmelse
Samlet vurdering 90%
Der er er ingen tvivl om, at FreeBuds Pro er det bedste true wireless headset du kan købe, hvis det udelukkende kommer til lydkvalitet. Super musik, en støjdæmpning der er uovertruffen og en samtalekvalitet der er lige i øjet.
Men det er ikke ok at det er vildt svært at få headsettet ud af æsken, og det er virkelig et problem at du ikke kan bruge det til iPhone, og at det er så svært at finde ud af, at det ikke virker sammen med iPhone.
Men bortset fra det, så er det et headset i meget høj kvalitet. Den indbyggede AI sikrer dig optimale lytte oplevelser hver gang, og den sikrer at du kan bruge det udendørs, selv i kraftig blæsevejr, og stadig både høre og blive hørt.
Læs mere om FreeBuds Pro her.