Headset og tv er ikke noget der normalt hænger sammen – i min verden. Tv’et er normalt en oplevelser man deler med familien, men der er dog tilfælde, hvor det kan være en fordel at være den eneste der kan høre hvad der sker. F.eks. om aftenen når resten af familien er gået i seng, eller hvis ens barn skal have lidt tv-tid, mens huset er fuld af gæster.
Så med det i tankerne gik jeg i gang med testen. RS 120-W var let at sætte op og komme i gang med. Hele sættet består af en basestation, der også er oplader og så naturligvis selve headsettet.
Basestationen blev sluttet til mit tv via de medfølgende audio-kabler, og hvis jeg ikke havde haft de to stereoudgange, så kunne jeg have brugt det medfølgende adapterstik, der forvandlede de to kabler til et jack-stik.
Men udover de to kabler, så skal basestationen også forsynes med strøm, hvilket betød at endnu et kabel skulle kobles til basestationen. Alt i alt gav det en masse kabler, og det pyntede ikke just på mit tv-bord.
Selve headsettet var automatisk parret med basestationen, så det var lige til at gå i gang med at bruge det. Her var der heldigvis ingen kabler der skulle forbindes, for den kommunikation kører på Bluetooth LE.
Nu bliver det så langt mere seriøst – nu skal vi nemlig snakke om komforten. RS 120-W er et over-ear-headset, og presser dermed ind på øret. Det bør som udgangspunkt ikke være et problem, men det bliver det her. For ørepuderne er ikke specielt komfortable, de kradser på øret og selvom de er bløde nok, så er det bare ikke behageligt at have dem på.
Heldigvis presser de ikke specielt meget ind på øret, hvilet giver helt andre problemer – hvad vi kommer tilbage til om lidt. Det betyder at det hele tiden føles som om de er lige ved at falde af, og det er bare ikke specielt fedt.
Lyden er kun ok
Nu kommer vi så til lyden, og heller ikke her er alt godt. Når det kommer til headsets fra Sennheiser så har jeg været vandt til at lyden bare er helt i top. Men RS 120-W mangler en hel del her. Det første problem opstår på grund af den dårlige komfort.
Fordi headsettet er en løstsiddende on-ear-headset, er der ingen passiv støjreduktion, og headsettet selv indeholder ingen støjreduktion. Det høres tydeligt, for alt lyde udefra kommer ind og forstyrrer.
Det er et problem i et headset, der ikke har den volumen som store højttalersystemer har. Lyden bliver hurtig spinkle og tyndbenet, netop fordi der ikke kan flyttes så meget luft. I lukkede systemer er det problem ikke så stort, fordi alt lyd udefra holdes væk, og der ofte dannes et ‘kammer’ mellem øret og headsettet.
Men ikke her, og RS 120-W må da også leve med at levere en lyd der mangler bund og top. Mellemtonerne er ganske fine, men jeg havde set frem til langt bedre bas og ikke mindst diskant.
Headsettet har en meget fin funktion, hvor du kan vælge mellem tre forskellige lydscenarier, Speech, Music og Neutral. Der er ingen tvivl om at det hjælper på lydbilledet at vælge det korrekte lydscenarie, men der er stadig et godt stykke vej til det lydbillede jeg havde forventet af et headset fra Sennheiser.
Det er muligt at tilslutte flere headsets til basestationen, hvis flere vil dele oplevelsen, men det er altså ikke noget jeg kan anbefale.
Bedømmelse
Samlet vurdering 75%
Personligt er jeg ikke fan af headsets til tv’et. Men jeg kan godt se det fra tid til anden kan være en god idé at isolere sig fra resten af huset.
RS 120-W leverer dog ikke nogen speciel imponerende lyd, og komforten er heller ikke hvor den burde være. Sennheiser lever ikke op til forventningerne her.
Heldigvis koster headsettet kun omkring 700 kroner, hvilket er en formildende omstændighed. Men personligt ville jeg langt hellere købe et af de andre tv-headsets fra Sennheiser jeg har kigget på – RS 120-W lever ikke op til de forventninger jeg har til Sennheiser.
Læs mere om RS 120-W her.