TEST: Masser af kræfter i superflot og tynd laptop fra Lenovo

Yoga Slim 7i Gen 9 Aura Edition er en fed laptop. Den har masser af kræfter, ser rasende godt ud og er en fornøjelse at arbejde på - den er så heller ikke helt billig

Foto: Lenovo

Lenovo har efterhånden en lang række laptops bag sig, og deres serie af Yoga Slim modeller har alle et fedt design til fælles.

Jeg blev da heller ikke skuffet over designet af den nye Yoga Slim 7i Gen 9 Aura Edition. Den er tynd og elegant, den har måske lige i underkanten af porte men har dog en usb-port, to stk. usb-c-porte, en hdmi-port og en aux-port.

Jeg blev ret glædeligt overrasket over, at Lenovo har valgt at bruge usb-c-porten til opladning, og ikke som på nogle af deres tidligere modeller, hvor de havde valgt at bruge en proprietær-strømport.

En af de vigtige ting for mig på en laptop er tastaturet, for når jeg ikke lige sidder på kontoret og arbejder – og derfor kan bruge et eksternt tastatur – så skal jeg bruge det indbyggede tastatur til at arbejde på. Problemet med mange laptops er, desværre, at tastaturet ofte ikke er specielt godt at arbejde på i længere tid.

Det er så ikke tilfældet på denne laptop. Det indbyggede tastatur er fedt at arbejde på. Tasterne er store og bløde, lækre at arbejde på og med et fedt anslag. Jeg nød virkelig at bruge tastaturet, noget jeg ikke kan sige om ret mange laptops tastaturer.

Det bringer mig til den næste fede ting ved laptoppen, nemlig skærmen. For den er noget af det fedeste jeg længe har set på en laptop i denne størrelse og prisklasse. Den er udstyret med Lenovos PureSight Pro på 15,3″ med en opløsning på 2,8K. Det er en touch-skærm med en opdateringshastighed på 120Hz og så går den – næsten – helt til kant.

Jeg er meget imponeret over skærmens kavlitet. Farverne er levende og flotte, de er ægte og meget behagelige at kigge på. Når jeg brugte laptoppen til film og gaming var det en rigtig god oplevelse at kigge på skærmen.

Foto: Lenovo

Selv om aftenen og i lav belysning var det fedt at bruge skærmen, også selvom den har indbygget beskyttelse mod det skadelige blå lys, TÜV Low Blue Light og Eyesafe-certificering. Her ser man ellers ofte, lysintensiteten falder og dermed også klarheden i billedet. Men alså ikke her – og det var jeg glad over at se.

Masser af kræfter

Lenovo har udstyret laptoppen med den nyeste Intel Core Ultra 7 256V-processor, der arbejder med hastigheder på op til 3,7 GHz. Det er så også chipproducentens nyeste ‘AI-processor’, der altså er optimeret til AI-processer.

Jeg skal ikke kunne sige om den AI-optimerede del var noget jeg kunne mærke, men der var ingen tvivl om, at laptoppen var hurtig. Den afviklede spil, apps og film uden problemer og uden jeg oplevede lag eller hak i afviklingen.

Den ene gang jeg fik lidt udfodringer, var da jeg afviklede en betaversion af et meget krævende program – her fik jeg fra tid til anden lidt problemer. Men det var ikke noget noget jeg kan klandre laptoppen for, betaprogrammer er altid lidt udfordrende.

Mere alvorligt var det dog, at jeg fra tid til anden fik netværksproblemer. Nogle gange mistede jeg forbindelsen – kort – til nettet, og det afbrød ind i mellem download. Det undrede mig og ikke noget jeg fik løst.

En anden udfordring jeg oplevede var med Lenovos eget Vantage-program. Det er et program/system der holder øje med computerens helbred og finder ud af om elementer skal opdateres f.eks. BIOS’en. Men jeg fik aldrig Vantage til at fungere. Den blev med at sige, at der var elementer der ikke kunne opdateres, og at jeg skulle genstarte. Men uanset hvor mange genstarts jeg foretog, så var der elementer der ikke kunne opdateres. Det var underligt og frustrerende.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg har virkelig nydt at arbejde på Yoga Slim 7i GEn 9 Aura Edition. Med sin 15″-skærm og en vægt på lige under 1,5 kg (helt præcist 1,46kg), var den en virkelig lækker laptop.

Designet er helt i top, den er lækker at arbejde med, skærmen er vildt fed og den har rigeligt med hestekræfter.

Nej – det er ikke en gaming-laptop, men du kan godt spille på den hvis du en “hverdags-gamer”. Den har et fin lydsystem, omend det heller ikke er noget jeg ville bruge som mit primære system. Det er fint nok til at blive brugt på rejsen, eller hvis du lige vil dele en video eller lydfil med andre. Men det er ikke et system du vil bruge konstant.

Hvis jeg skulle skifte min Mac ud med Windows-baseret laptop, så kunne denne laptop sagtens være et godt bud.

Du kan læse mere om Yoga Slim 7i Gen 9 Aura Edition her.

I skrivende stund er prisen ca. 11.450 kroner, alt efter hvor du køber den.