Ny laptop og ny Windows-version fra Microsoft

Så er der ny Windows-version og en ny laptop i Surface-serien. Windows 10 S øger både sikkerhed og ydelse i Winodws, og den nye laptop kombinerer ydelse, mobilitet og design

Windows 10 S er en ny måde at opleve Windows på, som er udviklet med en høj grad af sikkerhed og en høj og stabil performance for øje. Det nye Windows er inspireret af uddannelsesmiljøer, hvor graden af sikkerhed er essentiel for lærere og elevers brug af pc’er.

Med Windows 10 S henter brugerne deres programmer og apps via Windows Store, således at programmerne først er verificeret ud fra sikkerhedshensyn, hvor pc’en afvikler programmerne inden for en sikker ’container’. Dermed vil brugerne opleve et mere driftssikkert og stabilt operativsystem. Med dette udgangspunkt er pc’er og andre digitale enheder med det nye Windows 10 S særligt nemme at sætte op, brugerne kan logge på nemmere og hurtigere, og det nye Windows sikrer samtidig batterilevetid til en hel skoledag.

Windows 10 S lader brugerne anvende traditionelle programmer som eksempelvis Office 365, herunder Word, Excel, PowerPoint og OneNote i kombination med apps fra Windows Store. I uddannelsesøjemed får undervisere og studerende dermed adgang til deres favorit-applikationer på tværs af læringsværktøjer, evalueringsprogrammer, interaktive whiteboards mv.

Microsoft Edge i Windows 10 S gør det også nemmere for elever at organisere deres skolearbejde og administrere projekter gennem de nye Tabs-faner og den nye Tab Preview Bar. Med understøttelsen af ​​Windows Ink i Microsoft Edge kan eleverne skrive noter direkte på hjemmesider og dele dem med deres klassekammerater.

Med introduktionen af Windows 10 S tilbyder Microsoft sammen med hardwarepartnere et helt nyt lineup af pc’er – både i den eksklusive og i den mere prisvenlige ende af skalaen. Det nye Windows 10 S er gratis for uddannelsesinstitutioner at installere på Windows 10-pc’er. Sammen med Office 365 for Education, som tillige er gratis for studerende, får undervisere og elever et stærkt udgangspunkt for en effektiv skoledag med det nye Windows 10 S, som bliver tilgængelig over sommeren.

Surface Laptop med Windows 10 S

Microsoft udvider Surface-familien med lanceringen af den nye laptop, Surface Laptop med Windows 10 S. Den nye Surface Laptop kombinerer performance, elegance og mobilitet – og med Windows 10 S er Surface Laptop bygget til at starte hurtigt op og give en stabil og høj performance med den 7. generation af Intels Core-processor og 14 timers batterilevetid.

PixelSense-skærmen på 13,5” er optimeret til både touch og input via pen, mens det optiske gorilla-glas øger holdbarheden og giver et smukt design. Det karakteristiske Surface-keyboard er dækket af Alcantara-stof og giver en god brugeroplevelsen med en stor trackpad og en blød håndledsstøtte. Surface Laptop kommer i fire farver: Platinum, Graphite Gold, Burgundy og Cobalt Blue – danske brugere i første omgang se frem til Platinum-modellen.

Surface Laptop bliver tilgængelig i Danmark fra d. 15. juni og starter fra 8.799 kroner – men brugerne kan forudbestille den allerede i dag via Microsoft Store.

Stort fokus på den digitale undervisning

Flere af Microsofts produkter understøtter den digitale undervisning i klasseværelserne. Eksempelvis integrerer Windows 10 S alle applikationer fra Microsoft Teams for at forbedre samarbejdet i undervisningen, og med OneNote Class Notebooks kan læreren nemt distribuere indhold, tilpasse undervisningen og kommunikere med de studerende, forældre og kollegaer og spare værdifuld tid. Derudover vil Microsoft med Paint 3D og Windows Mixed Reality bringe kreative, digitale værktøjer ind i klasselokalet.

Få at gøre det nemmere at få kodning på skoleskemaet lancerer Microsoft også en ny feature til Minecraft, Code Builder for Minecraft: Education Edition, hvor eleverne kan lære basale kodefærdigheder og benytte populære kodningsplatforme som Tynker, ScratchX og en ny open source-platform fra Microsoft, MakeCode. Code Builder understøtter både blokbaseret kodning og JavaScript. Skoler med Windows 10-pc’er kan hente en gratis 1-års prøveversion af Minecraft: Education Edition – som allerede benyttes af undervisere i flere end 100 lande – og den nye tilhørende Code Builder-udvidelse gennem Microsoft Store for Education.

Et andet nyt initiativ målrettet undervisningssektoren er Microsoft Intune for Education, som skal gøre det nemmere for både it-administratoren og underviseren at konfigurere og styre pc’er og applikationer i klasseværelset. Med Intune har installation og styring af Windows 10-pc’er aldrig været hurtigere, lettere og mere sikker.

Læs mere om Windows 10 S og Surface Laptop her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?