TEST: Nu æder Pac-Man mobilen

OnePlus har sendt en ny udgave af OnePlus Nord 2 på gaden - denne gang i ægte Pac-Man-stil. Det gør dog ikke det store for mobilen

OnePlus Nord 2 x Pac-Man. Foto: OnePlus

OnePlus Nord 2, har tidligere været forbi redaktionen til test, og jeg var virkelig glad for den – en lækker mobil til en meget rimelig pris.

Læs hele testen af OnePlus Nord 2 5G her.

Nu har kineserne så sendt en ny version af mobilen på gaden, OnePlus Nord 2 x Pac-Man. Rent hardwaremæssigt er der ikke nogen forskel på dem, men OnePlus har givet hele brugergrænsefladen, og en del af pynten, er Pac-Man-relateret.

Personligt er der ingen tvivl om at mobilen sender mig lige retur til den grillbar, hvor jeg brugte utallige timer, og de fleste af mine lommepenge, på at få den 8-bit lille gule ost til at æde så mange prikker på skærmen som muligt – inden spøgelserne holdt ostegilde. Men jeg synes nu ikke at Pac-Man-delen gør noget specielt godt for Nord 2-mobilen.

Det første du lægger mærke til er, at designet er blevet Pac-Man-ificeret. Bagsiden har fået en labyrint og en Pac-Man der jagter prikker. Den er selvlysende og når den har absorberet nok lys i løbet af dagen, så er den selvlysende om aftenen – endnu en god grund til ikke at tage mobilen med ind i soveværelset.

Herudover har OnePlus leveret et plastik-cover med, hvor der er trykt flere motiver fra spillet, og hvis du er til Pac-Man så er det ret fedt.

Med til mobilen følger der også en holder, som du selv skal samle af Lego-lignende klodser. Jeg er jeg virkelig lidt forvirret – den er stor, ikke specielt køn, og selvom der er en Pac-Man-figur og nogle spøgelser, så får den mig ikke just til tænke på Pac-Man, spil eller grillbaren fra min barndom. Men den får mig til spekulere over, hvor pokker jeg skal gøre af den.

OnePlus Nord 2 x Pac-Man. Foto: OnePlus

Hvor Pac-Man-delen virkelig slår igennem er på brugergrænsefladen. Her er baggrunden blevet til en animeret Pac-Man (i forskellige versioner) og 8-bit-ikoner har erstattet de ikoner som OnePlus står bag, blandt andet kameraet og galleriet.

Se det virker ganske sjovt, men når det kommer til stykket, så er det irriterende at jeg skal gætte mig til, hvad visse ikoner står for, og det er virker bare ikke gennemført at det ikke er alle ikoner der er blevet til 8-bit udgaver af sig selv.

Herudover har OnePlus tilføjet et filter til kameraet, hvor du nu smider en del Pac-Man figurer ind på billedet, sjovt men totalt ubrugeligt i hverdagen.

Men naturligvis skal der også være et Pac-Man-spil, og det er der da også her. Dem der stod bag det oprindelige Pac-Man-spil, har udviklet en ny version af spillet, der er langt ind på den nye mobil. Men der er flere ting der irriterer mig ret meget.

Dels er det ikke en remake af den gamle kendte version, men en helt ny, hvor labyrinten er uendelig, og hvor det er relativ let at slippe fra spøgelserne. Labyrinten bliver langsomt opløst i pixels og karakterer, og så får du point alt efter hvor langt du kommer i spillet. Det virker bare fjollet og irriterende – jeg havde set frem til det klassiske spil.

Herudover så kommer der et hav af reklamer ind i spillet som du er tvangsindlagt til at se, og det er bare uforståeligt. Hvorfor ligger der en reklamebaseret version af spillet på mobilen og ikke en reklamefri? Det er bare dumt, og noget der får mig til at afinstallere spillet.

Prisen på den nye version er et par hundrede kroner dyrere, en den tilsvarende ikke-Pac-Man-version, og du kan kun købe den på OnePlus.dk.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Hvis jeg ser bort fra Pac-Man-delen af mobilen, så er det faktisk en god mobil til en rimelig pris. Men jeg synes virkelig ikke at Pac-Man-versionen gør noget specielt godt for den ellers fede lille mobil. Den virker ikke gennemført, holderen er mærkelig og det nye filter i kameraet er ubrugeligt.

Men som mobil er den stadig fed, tager gode billeder, ligger godt i hånden og er lynhurtig.

Prisen er 4.099 kroner, og du kan læse mere om den, og købe den, her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?