F-Secure klar med sikret usb-drev

Sikkerhedsfirmaet F-Secure lancerer nu deres usb-drev der lover sikkerhed for filer du smider over på den

Vi kender nok bedst firmaet F-Secure for deres sikkerhedssoftware, men nu har de lige lanceret et udb-drev, F-Secure Armory Drive, som F-Secure selv kalder for verdens mindste computer med indbygget sikkerhed.

Der er to komponenter der udgør den nye lille usb-stick, dels en firmware der ligger på drevet, dels en iOS-app. Firmwaren tilføjer F-Secure Armory Drive funktionen til usb-drevet, mens iOS-app’en gør at du kan bruge din iPhone til at godkende de krypterede data.

For at kunne tilgå det beskyttede indhold på Armory Drive er det nødvendigt at have adgang til brugerens iPhone og det parrede USB-stik. De to komponenter arbejder derfor sammen for at forhindre uautoriseret adgang til data, selv hvis man skulle miste microSD-kortet eller usb-drevet. Systemet forhindrer også eksponering af krypteringsnøglerne til bærbare computere og desktops, hvilket er med til at beskytte indholdet fra ukendte eller kompromitterede computere. 

Udover USB-stikkets egenskaber, giver F-Secure Armory Drive følgende fordele:

  • Styring af mange enheder fra én enkelt mobil enhed
  • Fungerer på alle desktops eller laptops uden ekstra drivere eller software
  • Kombinationen af multifaktorautentifikation og komplet diskkryptering beskytter data på mistede eller stjålne enheder
  • Kryptér (AES) et ubegrænset antal microSD-kort, hvilket giver uhindrede sikre lagringkapabiliteter gennem én enhed
  • Krypterede Bluetooth-sessioner forhindrer eksponering af krypteringsnøgler, selv på kompromitterede og ukendte computere

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?