Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019

It-sikkerhedsspecialisterne hos Barracuda Networks har pudset krystalkuglen og kommer hermed de fire vigtigste forventninger de har for virksomheder i det danske it-landskab

  • Øget samarbejde mellem myndigheder og virksomheder. For at reducere risikoen for, at folks data bliver udnyttet, vil myndighederne i 2019 begynde at regulere, hvor mange personlige data, organisationer kan bede om fra borgerne.
  • Endnu større mangel på medarbejdere med flair for it-sikkerhed. 2019 bliver året, hvor hackerne bliver endnu dygtigere, og virksomheder mangler endnu flere medarbejdere, der er specialiseret i it-sikkerhed. Forskellen på behovet derude og mængden af eksperter i markedet vil være større end nogensinde. Det betyder, at en stor procentdel af de danske virksomheder ikke vil være i stand til at undersøge meget sofistikerede it-sikkerhedsangreb.
  • E-mailsikkerhed er stadig den vigtigste spiller. Angrebene bliver mere sofistikerede, og medarbejdere lokkes til at udlevere oplysninger. Derfor er der i stigende grad brug for, at virksomheder i 2019 får og har et højt niveau af it-sikkerhed.
  • Træning af medarbejdere bliver endnu vigtigere. En større og større brug af sociale medier giver hackerne en tilsvarende større mængde data, som de også i 2019 kan og vil bruge til at udvikle mere realistiske og overbevisende angreb. Derfor skal alle, også virksomhedens medarbejdere, være på vagt og trænes i it-sikkerhed. It-sikkerhedstræning bør være en del af alle virksomheders strategi.

”Vi forventer, at 2019 bliver året, hvor virksomheder skal styrke deres fokus på it-sikkerhed. Hackerne bliver dygtigere til at udnytte data og mere sofistikerede i deres angreb. Samtidig vil virksomhederne i 2019 opleve at mangle endnu flere it-specialister. Derfor er det nødvendigt ikke kun at have de rette løsninger, men også at medarbejderne bliver trænet i it-sikkerhed. Og det gælder alt fra enkeltmandsvirksomheden til C25,” siger Peter Gustafsson, der er nordisk ansvarlig for Barracuda Networks.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2236 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?