Sådan ser det danske it-sikkerhedslandskab ud i 2019

It-sikkerhedsspecialisterne hos Barracuda Networks har pudset krystalkuglen og kommer hermed de fire vigtigste forventninger de har for virksomheder i det danske it-landskab

  • Øget samarbejde mellem myndigheder og virksomheder. For at reducere risikoen for, at folks data bliver udnyttet, vil myndighederne i 2019 begynde at regulere, hvor mange personlige data, organisationer kan bede om fra borgerne.
  • Endnu større mangel på medarbejdere med flair for it-sikkerhed. 2019 bliver året, hvor hackerne bliver endnu dygtigere, og virksomheder mangler endnu flere medarbejdere, der er specialiseret i it-sikkerhed. Forskellen på behovet derude og mængden af eksperter i markedet vil være større end nogensinde. Det betyder, at en stor procentdel af de danske virksomheder ikke vil være i stand til at undersøge meget sofistikerede it-sikkerhedsangreb.
  • E-mailsikkerhed er stadig den vigtigste spiller. Angrebene bliver mere sofistikerede, og medarbejdere lokkes til at udlevere oplysninger. Derfor er der i stigende grad brug for, at virksomheder i 2019 får og har et højt niveau af it-sikkerhed.
  • Træning af medarbejdere bliver endnu vigtigere. En større og større brug af sociale medier giver hackerne en tilsvarende større mængde data, som de også i 2019 kan og vil bruge til at udvikle mere realistiske og overbevisende angreb. Derfor skal alle, også virksomhedens medarbejdere, være på vagt og trænes i it-sikkerhed. It-sikkerhedstræning bør være en del af alle virksomheders strategi.

”Vi forventer, at 2019 bliver året, hvor virksomheder skal styrke deres fokus på it-sikkerhed. Hackerne bliver dygtigere til at udnytte data og mere sofistikerede i deres angreb. Samtidig vil virksomhederne i 2019 opleve at mangle endnu flere it-specialister. Derfor er det nødvendigt ikke kun at have de rette løsninger, men også at medarbejderne bliver trænet i it-sikkerhed. Og det gælder alt fra enkeltmandsvirksomheden til C25,” siger Peter Gustafsson, der er nordisk ansvarlig for Barracuda Networks.

Læs også:

HP lancerer pc’er med indbygget sikkerhed I dag afslører HP en række nye computere, skærme og tilbehør, der er designet med indbygget sikkerhed til den moderne digitale arbejdsplads. Nyhederne...
Ung nigerianer bag international bølge af cyberang... Pludselig får begrebet ”Nigerian scam” en helt ny og langt mere aktuel klang. Væk er den Nigeriske prins der betler om penge, ind træder en hacker fra...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2046 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?