TEST: OnePlus 7 og 7 Pro, et markant skridt fremad – men der mangler stadig noget

OnePlus har markant øget kvaliteten af deres smartphones. Bedre kamera, bedre processor, bedre skærm. Men selvom der er sket meget – så er der stadig et par småting der ikke helt rammer plet

OnePlus 7 og 7 Pro. Foto: Lars Bennetzen

Jeg har de sidste par måneder leget med de to nyeste smartphones fra OnePlus – 7 og 7 Pro. Helt generelt har jeg været meget glade for de to mobiler, der er ingen tvivl om, at OnePlus har øget kvaliteten af deres smartphone.

Det gælder alt, lige fra kameraet (der nok har fået den største overhaling) til processor og skærmen, og specielt på 7 Pro har frontkameraet fået en helt speciel opgradering – du har sikkert set videoer med det – det dukker op når du skal bruge det – det synes jeg er super smart.

Gode specifikationer på kameraerne

OnePlus har virkelig givet kameraet en markant opgradering. Lad mig starte med den ’lille’ model, OnePlus 7. Den har et dobbelt kamera på bagsiden, med et 48MP objektiv fra Sony, IMX586, samt et yderligere objektiv på 5MP med en blænde på f/2.4. Der er også optisk billedstabilisering og elektronisk billedstabilisering på OnePlus 7.

Hertil kommer en algoritme som OnePlus kalder for UltraShot, som styrer to funktioner, HDR+ og Super Resolution. Det skulle alt i alt give bedre billeder, med bedre kontrast og flere detaljer i billederne.

Når det kommer til kameraet i OnePlus 7 Pro, så er der nu kommet tre objektiver på bagsiden, der giver en fokuslængde fra 17mm til 78mm. Hovedlinsen er Sonys IMX586 på 48MP med en blænde på f/1.6. Den anden linse er en telelinse på 8MP med en blænde på f/2.4 og en vidvinkellinse på 16MP med en blænde på f/2.2.

Som den mindre model har den også både optisk og elektronisk billedstabilisering, og har naturligvis også algoritmen UltraShot.

Her der så to yderligere funktioner som du ikke finder på den lille model, 3x optisk zoom, samt vidvinkel på 117 grader.

Alt i alt er der på begge mobiler gode muligheder for at skyde nogle rigtig fede billeder.

OnePlus 7. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7. Foto: Lars Bennetzen

Naturlige billeder i OnePlus 7

Når det kommer til billederne i OnePlus 7, så er jeg faktisk meget positiv overrasket. Der er ikke så mange indstillinger i kamerasoftwaren, og sat på den normale autotilstand, så bliver billederne meget flotte.

Skarpe og med en farvesammensætning der er meget naturlig. Ikke noget med at skrue ekstra meget op for farverne, men derimod leverer den billeder der rent faktisk ligner originalen.

Opløsningen er høj, så du kan zoome ret langt ind på billederne, og mobilen stiller rimelig hurtig skarp på motivet. Og så alligevel – hvis der er meget modlys eller du fotograferer ind i områder der både har skygge og lys, så skal du lige lade mobilen finde den rigtige indstilling.

Jeg vil også sige, at hvis du fotograferer i modlys, så falder kvaliteten noget af kvaliteten. Her kan det virkelig godt betale sig at rode lidt med Pro-indstillingerne i kameraet, for at få en ordentlig HDR-effekt.

OnePlus 7 Pro – avanceret kamera

Ikke overraskende leverer 7 Pro langt bedre billeder. Selvom hovedkameraet er det samme som i den mindre udgave, så er der ingen tvivl om, at de to ekstra objektiver giver et ekstra kick til billederne i 7 Pro.

Modlysbilleder bliver langt bedre, HDR-funktionen ser ud til at være bedre implementeret og jeg er vild med at kunne gå meget tæt på motivet. Samtidig er vidvinkel-funktionen fed – for pludselig kan du få langt mere med på billederne.

Kameraet er også langt hurtigere. Med 7 Pro kan du meget hurtigt nappe billeder af ting i bevægelse, og stadig få gode og skarpe billeder ud af det.

Selvom det er samme software der ligger til grund for de to mobiler, og hovedobjektivet er det samme, så er billederne end hel del bedre i OnePlus 7 Pro.

Skarpere og med mere levende farver – også selvom der ikke bliver skruet op for farverne, så er det tydeligt at billederne bliver langt bedre på topmodellen.

OnePlus 7 Pro. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7 Pro. Foto: Lars Bennetzen

Nattebilleder

Begge modeller har nu fået en dedikeret nattefunktion når du fotograferer, og den bør du virkelig bruge. Begge mobiler tager ikke specielt gode billeder om aftenen/natten hvis du bruger standardindstillingen.

Men når du bruger natteindstillingen, kommer der markant bedre billeder ud af det. Jeg vil dog sige, at når du bruger den funktion, så skal du overveje at sætte mobilen på et stativ, for ellers bliver billederne hurtigt uskarpe og rystede.

OnePlus 7. Den lille notch hvor forsidekameraet sidder. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7. Den lille notch hvor forsidekameraet sidder. Foto: Lars Bennetzen

Selfiekameraet

På OnePlus 7 er der kun en ganske lille notch til selfiekameraet. Det objektiv er på 16MP og leverer nogle ganske gode selfiebilleder. De kan ikke sammenlignes med de billeder som bagsidekameraet giver, men de er stadig ganske fine.

En ting jeg har imod det lille kamera er, at det også er det der bruges til at låse op for mobilen – hvis du altså bruger ansigtsgenkendelse. Og med kun et kamera er der ingen dybdedata, så det er udelukkende et billede af dit ansigt der bruges til at åbne kameraet med. Det betyder også, at du kan snyde OnePlus 7 til at åbne, hvis du har et billede af dit ansigt.

På OnePlus 7 Pro er selfiekameraet langt sjovere. Det er nemlig et pop-up kamera, og det betyder at det dukker op når det skal bruges. Men der er stadig kun et enkelt objektiv på 16MP, og selvom selfiekameraet her er langt sjovere, så får du ikke bedre billeder med dette kamera end i 7 Pro.

Det betyder også at sikkerheden ikke er højere her – og du kan let snyde kameraet med et godt billede af dig selv.

OnePlus 7 Pro. Det lille pop-up selfiekamera. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7 Pro. Det lille pop-up selfiekamera. Foto: Lars Bennetzen

Omvendt så er jeg helt vild med så hurtigt det dukker op når du skal låse op for kameraet. Du opdager næsten ikke at det popper op og forsvinder igen.

Flot – men problematisk skærm

Begge mobiler har gode skærme. Men der er ingen tvivl om, at 7 Pro har langt den bedste.
På OnePlus 7 er der en 6,1” Optic AMOLED skærm med en opløsning på 2.340 x 1.080, mens OnePlus 7 Pro har en 6,67” Fluid AMOLED skærm med en opløsning på 3.120 x 1.440.

Udover den større skærm på 7 Pro, så har du også en skærm helt uden notch, på grund af pop-up-kameraet. Og du har en skærm der går rundt om kanten. Det giver en rigtig flot mobil, og en god udnyttelse af skærmen. Den mindre 7 har en meget lille bezel og en ganske lille notch, men stadig en god udnyttelse af skærmen.

OnePlus 7 - de to bagsidekameraer. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7 - de to bagsidekameraer. Foto: Lars Bennetzen

Så når du bruger skærmen til spil, eller til at tjekke dine billeder på, så får du en god oplevelse på begge to. Men der er stadig en verden til forskel på de to mobiler. 7 Pro er med den større opløsning og Fluid AMOLED-teknologien langt bedre.

Men, og der er et stort men, skærmene er virkelig problematiske når du bruger dem udendørs.

Når jeg bruger mobilerne, ja dem begge, til at tage billeder med i dagslys, så er det meget svært at se, hvad der sker på skærmen. Nogle gange måtte jeg faktisk gætte på om jeg pegede kameraet på det ønskede motiv.

Det var specielt problematisk i modlys, og jeg vil sige, at det ikke burde være sådan, for andre mobiler jeg har testet, har ikke haft de problemer.

Jeg har arbejdet med indstillingerne, og prøvet at se om jeg kan indstille skærmen så den bedre kan ses i klart sollys, men har ikke kunnet finde en måde at få det til at ske på.

Jeg tænker at det muligvis er belægningen på skærmen der er problemet. Hvilket passer godt sammen med en anden observation jeg har gjort – de to mobiler bliver utrolig hurtige fedtede – både på for- og bagside.

Alt det andet

Begge mobiler har fået indbygget en fingeraftryksscanner i skærmen, og den virker ganske fint på den begge.

OnePlus 7 Pro. De tre bagsidekameraer. Foto: Lars Bennetzen

OnePlus 7 Pro. De tre bagsidekameraer. Foto: Lars Bennetzen

Jackstikket er afskaffet på dem og batteriet er stort på begge – dog klart størst på OnePlus 7 Pro.

Den mindste version har et batteri på 3.700 mAh, mens den største model har et 4.000 mAh batteri.

Her skal de to mobiler så have stor ros. For de er virkelig gode til at strække batterilevetiden til det maksimale. Ved normal brug, så kunne jeg fint bruge dem i næsten to fulde dage, og det er ganske imponerende.

Så er der hastigheden. Jeg er for længst holdt op med at benchmarke mobiler – det giver bare ingen mening længere. Men der er ingen tvivl om, at de to mobiler er hurtige. Det skyldes både processoren, en Qualcomm Snapdragon 855, en ottekernet processor på 7nm med en hastighed på op til 2,84GHz, og operativsystemet, OxygenOS, der ligger oven på den nyeste Android-version – i øjeblikket Android 9 Pie.

Opsamling

Jeg er vild med OnePlus 7 og 7 Pro – specielt 7 Pro. Designet og skærmens størrelse passer mig perfekt. Jeg er også helt vild med at der absolut ingen notch er i skærmen, og at jeg kan bruge hele skærmen til at se film, spille spil, eller tage billeder. Det giver et helstøbt indtryk, og er lige det design jeg er vild med.

Det er ikke for at tage noget fra OnePlus 7. Der er gjort et godt arbejde med at få skærmen udnyttet mest muligt, og den lille notch kan jeg sagtens leve med. Men når man ser de to mobiler ved siden af hinanden, sælger den større skærm bare bedre.

Kameraet er også godt – men OnePlus mangler stadig lidt i at nå op på siden af f.eks. Huawei. Og så er jeg ikke specielt glad for, at jeg har så svært ved at se skærmen i meget klart lys. Det gør det ret svært at tage billeder.

Men dertil kommer prisen. Du får virkelig meget mobil for pengene, og når jeg tænker ’pris/ydelse’, så er der ingen tvivl om, at du næppe kan få noget bedre. Prisen er meget attraktiv, og du får en high-tech mobil med et fedt kamera.

Bedømmelse OnePlus 7

Samlet vurdering 90%

OnePlus 7 er en god smartphone, med en flot 6,1” skærm. Du får et fint kamera med gode funktioner, dog er skærmen ikke god udendørs.

Jeg kan godt lide at kameraet ikke overdriver farverne, og jeg er kan godt lide OnePlus operativsystemet OxygenOS.

Gode specifikationer og god pris gør denne mobil til et fortrinligt valg.

 

Bedømmelse OnePlus 7 Pro

Samlet vurdering 90%

OnePlus 7 Pro er en fed smartphone. Det er klart den bedste OnePlus 7 Pro har leveret længe. Der er en markant opgradering i såvel kamera som i hardware, og hvis du kan leve med, at skærmen ikke lige kan bruges i dagslys, så har du en fantastisk mobil her.

Prisen er også med til at gøre mobilen meget attraktiv, og dette er klart den næstbedste mobil jeg har testet i år – når prisen tages i betragtning.

 

Specifikationer OnePlus 7

  • Produktnavn: OnePlus 7
  • Producent: OnePlus
  • Skærm: 6,41” – Optic AMOLED
  • Opløsning 2.340 x 1.080 (402 ppi)
  • Skærmforhold: 19.5:9
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 855. Octa-core, 7nm, op til 2.84 GHz
  • RAM: 6 / 8 GB
  • Lagringsplads intern: 128 / 256 GB
  • Kamera: 48MP Sony IMX586 f/1.7, 5MP f/2.4, OIS og EIS
  • Flash: Dual LED Flash
  • Video: 4K ved 30/60 fps. 1.080p ved 30/60 fps
  • Frontkamera: 16MP (f/2.0)
  • Video: 1.080p ved 30 fps
  • Port: Usb-c, ingen jackstik
  • Biometrisk: Fingeraftrykslæser i skærmen + ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 3.700 mAh med SuperCharge (oplader medfølger)
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: 5.0, aptX HD
  • Vægt: 182 gram
  • Mål: 157,7 x 74,8 x 8,2 mm
  • OS: Android 9 + OxygenOS
  • Pris: Set til kr. 4.299 kroner
  • Mere information hos OnePlus

 

Spefikationer OnePlus 7 Pro

  • Produktnavn: OnePlus 7 Pro
  • Producent: OnePlus
  • Skærm: 6,67” – Fluid AMOLED
  • Opløsning 3.120 x 1.440 (516 ppi)
  • Skærmforhold: 19.5:9
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 855. Octa-core, 7nm, op til 2.84 GHz
  • RAM: 6 / 8 / 12 GB
  • Lagringsplads intern: 128 / 256 GB
  • Kamera: 48MP Sony IMX586 f/1.6, telelinse 8MP f/2.4, vidvinkel på 117 gradser 16MP f/2.2, OIS og EIS
  • Flash: Dual LED Flash
  • Optisk zoom: 3x
  • Video: 4K ved 30/60 fps. 1.080p ved 30/60 fps
  • Super slow motion: 1.080 ved 240 fps, 720p ved 480 fps
  • Frontkamera: 16MP Sony IMX471 (f/2.0)
  • Video: 1.080p ved 30 fps
  • Port: Usb-c, ingen jackstik
  • Biometrisk: Fingeraftrykslæser i skærmen + ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 4.000 mAh med SuperCharge (oplader medfølger)
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: 5.0, aptX HD
  • Vægt: 206 gram
  • Mål: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
  • OS: Android 9 + OxygenOS
  • Pris: Set til kr. 5.399 kroner
  • Mere information hos OnePlus

 

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?