TEST: OnePlus 9 og 9 Pro imponerer

I dag lancerede OnePlus deres to nye mobiler, OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro. Jeg har testet de nye mobiler, og jeg er meget imponeret over så meget du kan proppe ned i relativ billige mobiler. Skærm, processor og kamera er virkelig helt i top når det kommer til ydelse i forhold til prisen

OnePlus 9 Pro (tv) og OnePlus 9 (th). Foto: Lars Bennetzen

Der dukker konstant nye mobiler op, og helt efter tidsplanen, så er det nu tid til to nye mobiler fra OnePlus, 9 og 9 Pro. Jeg har testet begge, og en ting er med det samme helt tydeligt – når det kommer til nye smartphones, så handler det primært om at forbedre kameraet, derefter en forbedret skærm og på en delt tredjeplads handler det om en opgraderet processor og et større, eller mere effektivt, batteri.

Det er ikke specielt for OnePlus, det er helt generelt for nye mobiler, og OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro passer perfekt til den opskrift. Og med de bemærkninger på plads, så er jeg altså pænt imponeret over, hvad de to nye mobiler fra OnePlus kan levere på kamerasiden og ikke mindst på processorsiden. Skærmen og batteriet kommer mere med nogle forventede forbedringer, fine men ikke nogle der blæser mig ned af stolen.

Nydeligt design

Lad os starte med at kigge på mobilernes design, som er det første jeg møder når jeg pakker mobilerne ud (du kan forresten se en video med min udpakning herunder). Skærmen på OnePlus 9 er en 6,55″ og kører (næsten) til kant. Herudover er mobilen designet med afrundede hjørner, hvilket gør at den ligger godt og komfortabelt i hånden.

På bagsiden sidder der så tre linser som er en anelse hævet. Men OnePlus har sikret at farven på mobilen går igen på forhøjningen, hvilket er med til at gøre den mere ‘usynlig’.

OnePlus 9 Pro har langt hen ad vejen samme design som den lille model, men skærmen på 6,7″ går her lidt ud over kanten, hvilket giver et noget mere elegant udseende.

På samme måde er de fire linser på bagsiden også hævet, og igen er farven ført igennem.

OnePlus 9 Pro (tv) og OnePlus 9 (th). Foto: Lars Bennetzen

Jeg kan rigtig godt lide den løsning med designet af kameralinserne, men jeg vil stadig anbefale at du bruger et cover, hvis du vil have en ensartet bagside.

Det imponerende kamera

OnePlus har indgået et samarbejde med Hasselblad om at udvikle kamerateknologi til smartphones, og 9 og 9 Pro er de første mobiler der nyder godt af det samarbejde. Det er dog værd at være opmærksom på, at hardwaren stadig er OnePlus egen, i disse to mobiler er det software der har været fokus på – ikke mindst farvekalibrering som skulle give naturlige farver.

Begge kameraer tager gode billeder, men der er ingen tvivl om, at det er OnePlus 9 Pro der tager prisen – hvilket det også bør være. Hovedkameraet på 9 Pro er en 48MP Sony IMX789 sensor, mens 9 har en 48MP Sony IMX689 sensor. Herudover har de begge samme ultravidvinkelslinse på 50MP og samme 2MP monokrome linse. Men herudover har 9 Pro så også en telefotolinse på 8MP.

Begge smartphones kan tage billeder i mange forskellige formater og opløsninger, nattebilleder, portrætter og højopløslige – den sidste gør så også at du ikke kan bruge zoom, men du får bare så mange flere pixels at lege med her, så det er helt ok.

Så lad os lige kigge på billederne. Jeg tog en række billeder i forskellige miljøer, nærbilleder, portrætter, modlysbilleder, zoom-billeder, selfier og nattebilleder.

Miljøbillederne er flotte og det er tydeligt at OnePlus har arbejdet meget på at sikre at der ikke er pixelstøj i billederne. Men hvor OnePlus 9 leverer fine billeder, og også lidt bedre end jeg havde forventet til prisen, så løfter 9 Pro niveauet noget højere op, billederne er skarpe og med en rigtig god farvemætning.

Jeg er rigtig glad for makrofunktionen, man kan få nogle fede billeder når man kan gå tæt på, og det klarer OnePlus 9 og 9 Pro rigtig godt, men der er ingen tvivl om, at du bare kan komme tættere på med 9 Pro, og det er langt lettere at få skarpe makrobilleder med den. Igen er billederne fine i begge, men du får altså bare det ekstra niveau i 9 Pro.

Når det kommer til portrætfunktionen så leverer begge mobiler varen, men igen så bliver billedet bare noget mere skarpt ved 9 Pro end ved 9’eren. Men begge mobiler gør det rigtig godt med bokeh-funktionen, der kommer en fin sløring af baggrunden.

Hvor det ikke går helt så godt er når du tager nattebilleder. Her oplevede jeg at begge mobiler har en kedelig tendens til at blive uskarpe, og fulde af støj. Det var specielt når der var en anelse bevægelse i billederne, eller hvis der skulle tages portrætter om aftenen. Her skal OnePlus stadig arbejde lidt på teknologien.

OnePlus 9 Pro (tv) og OnePlus 9 (th). Foto: Lars Bennetzen

Og nu vi er ved farverne, så mener jeg at farver skal være naturlige – jeg kan altid selv blæse mere til farverne efterfølgende. Når du kigger på billederne direkte på mobilens skærm, så er der alt for meget knald på farverne, men når du får billederne over på din computer, så er det tydeligt at Hasselblad har været inde over – pludselig står billederne langt mere naturligt i farverne.

Der er stadig en anelse for meget tryk på – de billeder jeg tog, der blev himlen lidt mere blå end den rent faktisk var, og græsset var noget mere grønt. Men alt i alt var jeg meget tilfreds med farverne – det ser rigtig godt ud når først de kommer over på computeren.

Når vi snakker om Hasselblad, så skal jeg da også lige nævne, at de har designet ‘klik’ lyden når du tager billeder med mobilerne, så du få den ægte lyd når du tager billeder – det er altså ret fedt. Samtidig så har Hasselblad også været en tur inde over Pro-tilstanden, hvor du selv kan indstille alt lige fra iso-værdi til hvidbalance.

Herunder kan du se nogle af de billeder jeg har taget med de to mobiler.

OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

Video i 8K

De to mobiler kan begge filme i 4K og 8K, den første opløsning kan du køre op til 120fps, mens du må nøjes med 30fps når du filmer i 8K, og begge formater er også begrænset til en optagetid på 5 minutter, hvilket er på grund af lagerpladsen, antager jeg. Men sæt opløsningen ned til 1.080 så kan du filme lige så meget som du vil.

Når du filmer med mobilerne, så har de en funktion som OnePlus kalder for Super Stable, og når du bruger den, så behøver du absolut ikke nogen anden form for stabilisering. Den er imponerende. Jeg filmede med mobilerne mens jeg gik en tur, og billedet stod imponerende stille og stabilt.

Slowmotion er rigtig flot, omend den højeste hastighed er på 480fps, hvilket godt nok er langsomt men ikke det jeg vil kalde for superslowmotion – selvom det mener OnePlus selv det er. Men optagelserne er super gode ud, og du kan optage så længe du vil, i modsætning til andre mobiler er du ikke begrænset til kort optagetid.

Skærm, processor og batteri

Begge mobiler kommer med en 120Hz skærm, men pro modellen har en adaptiv genopfriskningsteknologi som gør, at der kan skrues ned til 1Hz, hvis du ikke bruger skærmen til andet end fx end kigge på et billede, eller op til 120Hz, hvis du gamer.

Opløsningen på skærmen på OnePlus 9 er 2.400 x 1.080 mens den er på 1.440 x 3.216, hvilket er tydeligt når du kigger på skærmen af de to mobiler. Billedet står rigtig godt på den lille model, mens det står fantastisk flot på 9 Pro.

Videoer og spil står fantastisk på OnePlus 9 Pro, og ganske flot på 9. Men man mærker tydeligt at skærmen er markant bedre på pro-modellen.

OnePlus 9 Pro (th) og OnePlus 9. Foto: Lars Bennetzen

Processoren er den samme i de to mobiler, og den sparker virkelig r.., jeg er meget imponeret her. Det er meget tydeligt at denne processor er det nyeste Qualcomm. Programmer startes med det samme, og kameraet reagerer lynhurtigt. Super fedt.

Begge mobiler har et 4.500 mAh-batteri, og min erfaring er at de to mobiler sagtens kan køre i op til 2 dage på en fuld opladning. Samtidig så understøtter de den helt nye Warp Charge 65T teknologi fra OnePlus, og det vil sige at du kan oplade mobilerne fra 0-100% på kun 29 minutter, det er bare for fedt.

Hvis du så ovenikøbet bruger den nye trådløse oplader fra OnePlus, så kan du oplade OnePlus 9 Pro fra 0-100% på kun 43 minutter. Det er faktisk ret vildt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er meget imponeret over det nye mobiler fra OnePlus. Kameraet er helt i top, ydelsen er imponerende og designet er meget elegant på begge mobilerne. Jeg er klart mest til OnePlus 9 Pro, ikke mindst fordi kameraet her er markant bedre, og for en meget lille merpris.

Når man kigger på prisen på de to nye mobiler, så er der et ekstra plus til dem. For selvom OnePlus ikke længere kan kalde mobilerne for lavprismobiler, så er de stadig billige når man kigger på, hvad du får for pengene.

OnePlus 9 har en startpris på 5.499 kroner, mens OnePlus 9 Pro starter på 6.999 kroner. Mere hukommelse og mere lagerplads giver en højere pris, men det er stadig en rigtig god pris for mobiler i denne klasse.

Det eneste jeg virkelig godt ville have forbedret er nattefunktionen, for den synes jeg ikke er helt så heldig.

Du kan læse mere om mobilerne her.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?