Volvo XC60 bliver nu mere intelligent end nogensinde før

Volvo Cars introducerer flere opgraderinger til den populære SUV i forbindelse med det årlige modelskift (modelår 22). XC60 får nyt infotainment-system, et opdateret eksteriør og nye læderfri interiørmuligheder

En af de største nyheder er, at XC60 fra modelår 22 får Volvo Cars’ nye infotainment-system, der er udviklet sammen med Google og baseret på Android Automotive. Infotainment-systemet kommer med en ny og brugervenlig grænseflade og adgang til applikationer og tjenester fra Google. XC60 leveres med en ny digital servicepakke, der giver adgang til Google-apps og -tjenester såsom Google Maps, Google Assistant og indbyggede applikationer via Google Play.

Volvo Car Group er den første virksomhed, der går sammen med Google for at skabe et integreret infotainment-system baseret på Android, hvor tjenester og applikationer fra Google er integreret i bilen. Den fuldelelektriske XC40 Recharge er den første Volvo-model, der bliver leveret med systemet.

Volvos bedst sælgende model

XC60 har været en bestseller for Volvo globalt set i en årrække. I perioden 2009 til 2020 er der solgt 1,68 millioner af slagsen over hele verden. Den populære SUV har også været en bestseller i Danmark i mange år. I alt er der registreret 7700 XC60-modeller i Danmark siden 2009.

Alene i 2020 blev der solgt næsten 200.000 XC60’ere over hele verden, og modellen tegnede sig for 29 procent af det samlede Volvo-salg. I Danmark blev der registreret 1215 XC60’ere i 2020, og indtog dermed 3. pladsen over bedst sælgende Volvo-modeller sidste år.

XC60 blev ’Car of the Year’ i 2018 og har fået stor anerkendelse for sit design og sikkerhedsfunktioner.

De nyeste sikkerhedssystemer

Den nye, opgraderede version af XC60 er udstyret med Volvo Cars’ nyeste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). ADAS-systemerne kommer på en sensorplatform, der fungerer som et skalerbart aktivt sikkerhedssystem bestående af flere radarer, kameraer og ultralydssensorer. Platformen har flere sikkerhedssystemer, der blandt andet kan opdage andre trafikanter, automatisk bremse og gribe ind hvis bilen er ved at kollidere. Systemet har også chaufførfunktioner, der fungerer ved forskellige hastigheder – fra det tidspunkt hvor bilen står stille og indtil du kører på motorvejen og kan bruge Pilot Assist-funktionen.

De største ændringer i den nye, opgraderede version af XC60 har fundet sted inde i bilen. Men Volvo Cars’ designere har også foretaget ændringer i bilens udvendige design med et nyt frontgitter, ny forkofanger, nye udvendige farver og fælge. XC60 kommer nu også med nye interiør-materialer og nye læderfri alternativer.

Salgsstart for modelår 22 bliver i foråret 2021, og de vejledende priser vil blive annonceret tættere på salgsstart. Produktionen starter i slutningen af maj.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?