TEST: Smart, men langsom, monitor

Jeg har testet en smart skærm fra Samsung. Den kan både fungere som ekstern skærm til din laptop, som selvstændig skærm helt uden computer og som skærm til din smartphone og tablet

Samsung Smart Monitor M5. Foto: Samsung

De fleste af os arbejder i dag på en laptop, og som regel kræver det en skærm, for hvem pokker kan holde ud at arbejde på den lille indbyggede skærm der er på en laptop?

Jeg har kigget nærmere på Smart Monitor M5, i 27″-versionen, fra Samsung, og jeg kan faktisk rigtig god lide den. Men der er også nogle ting ved skærmen som jeg ikke er helt vild med. Men lad os lige kigge lidt nærmere på skærmen først.

Den skal nemlig installeres, i modsætning til alle andre skærmen. Du skal forbinde den til dit trådløse netværk, og du kan også forbinde den til din Samsung-konto, hvis du altså har en sådan. Det sidste giver dig mulighed for at installere apps på den, hvis der er nogle du mangler.

For lige ud af boksen er der faktisk en del installeret på skærmen. Du kan fx forbinde direkte til Office 365, så du kan arbejde på dine dokumenter, præsentationer, og regneark eller tjekke mail helt uden at du bruger en computer. Men du kan også streame indhold, fx Netflix, HBO, Disney+ og flere andre, igen helt uden at du behøver en computer tilkoblet.

Samsung Smart Monitor M5. Foto: Samsung

Stream direkte til skærmen

Det kan dog godt betale sig at tilkoble et tastatur og mus, via bluetooth, for det tager altså vild lang tid at bruge fjernbetjeningen der følger med. Og det bringer mig lige til et punkt mere, nemlig den generelle hastighed på skærmen. For når du bruger de apps der er med, eller som du installerer, fx Office 365, så går tingene altså langsomt, nærmest pinefuldt langsomt. Og det er irriterende.

Hvad jeg virkelig godt kan lide ved skærmen er, at du kan bruge den med både laptop, smartphone og tablet, helt uden at du skal bruge kabler til den. Du kan streame indhold direkte fra din enhed, og det er en fed måde at dele fx videoer på, hvis I er flere der skal se dem samtidig.

De indbyggede højttalere er helt fine, men ikke noget du skal lytte til i længere tid. Men de er helt fine til de generelle lyde der kommer fra din laptop.

Herudover er skærmen ret smart. Den justerer automatisk lyset alt efter lysforhold i rummet du er i, og det er faktisk ret fedt. Den medfølgende fjernbetjening er også smart, for via den kan du tale til skærmen og fx starte apps eller skifte over til en video. Det kræver dog at du bruger Bixby, Samsungs taleassistent, og det er altså ikke den bedste på markedet.

Men herudover kan skærmen tilsluttes andre smarte enheder i Samsung-universet, de såkaldte SmartThings. Og derved kan du faktisk styre det hele fra din smarte skærm.

Samsung Smart Monitor M5. Foto: Samsung

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Jeg kan godt lide skærmen, og den er ikke specielt dyr. Men jeg er ikke vild med, at den kører relativt langsomt når du bruger fx Office 365. Den kører på Samsungs eget OS, Tizen, og det er ikke kendt for at være super hurtigt, og det mærkes.

Det er fedt at du kan streame direkte til den, og det er fedt at du kan tilslutte flere enheder til den uden at bruge kabler.

Men prisen taget i betragtning ville jeg godt have haft en lidt hurtigere skærm og måske en lidt større skærm.

Du kan læse mere om skærmen her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?