TEST: De smarte ure er blevet smartere

Jeg har gennem længere tid brugt og testet de to smarte ure, Samsung Galaxy Watch Active 2 og Huawei Watch GT 2e. Begge meget avancerede, begge ligner de klassiske ure, begge baserer de sig på et andet OS end Google Wear

Samsung Active 2 og Huawei GT 2e. Smarte ure der tracker din aktivitet

Smarte ure er blevet hverdagsting for de fleste af os, og der findes rigtig mange forskellige på markedet. Jeg har testet to af de nyeste ure på markedet, og både Active 2 fra Samsung og Watch GT 2e fra Huawei formår at imponere mig på flere områder. Men der er også områder, hvor det ikke står helt så godt til.

Designet

Begge ure er udformet som traditionelle ure. Men hvor Active 2 virker robust og meget klassisk, så er der lidt mere plastik over Watch GT2. Man kan naturligvis argumentere med, at Watch GT 2e kan tages med ud og svømme – og det skal du ikke med Active 2 – men jeg savner stadig lidt mere robust design.

Active 2 er også tyndere og lidt mindre i skiven, alt sammen noget der er med til at give det et lidt mere elegant udseende.

Begge har eksterne knapper til betjening, og de fungere rigtig godt uden at være irriterende store.

Til begge ure kan du hente en række urskiver i de shops der hører til uret, og det er naturligvis en smagssag hvad du foretrækker. Jeg fandt de urskiver jeg bedst kunne lide hos Samsung, men der er klart nogle meget flotte urskiver hos Huawei også.

Samsung Galaxy Watch Active 2. Foto: Samsung.

Batterilevetiden

Her er der ingen tvivl om, at Huaweis smarte ur slår Samsungs ditto med flere længder. Med lidt god vilje kunne jeg strække batterilevetiden på Active 2 til to fulde dage, mens GT 2e blot skulle i opladeren en gang om ugen, eller mindre.

Jeg var virkelig imponeret over batterilevetiden på Huaweis ur. Og det gjorde også, at jeg faktisk brugte det til at tjekke min søvn med, noget jeg opgav med Samsungs ur – det skulle i opladeren for ofte.

Holder øje med dig

En af de ting begge ure kan gøre, er at holde øje med din daglige aktivitet. Begge har en række aktiviteter der automatisk sætter sporing i gang, fx løb og gang, og så er der en række andre aktiviteter du manuelt kan sætte sporing i gang af.

Denne funktion virkede rigtig fint for begge ure, men når det kom til præcision af fx skridt og puls, så var der ingen tvivl om at GT 2e bare var det mest præcise.

Herudover er der en lang række målinger du kan foretage med GT 2e som ikke kan lade sig gøre med Active 2 – fx kan du lave en SO2-måling, du kan måle VOmax, dit åndedræt og dit stressniveau, og det er faktisk ret fedt.

Installation

Ingen tvivl om, at det amerikanske handelsforbud mod Huawei, også påvirker produkter som GT 2e. For installationen er forbundet med lidt udfordringer.

Jeg skal lige sige at jeg kun har testet det på Android, og at det angiveligt skulle gå smertefrit på iPhone, men det har jeg så ikke afprøvet.

På min Samsung Galaxy Note 10 fik jeg udfordringer. Da jeg skulle parre uret, skulle jeg bruge en app, Huawei Sundhed, for at kæde min mobil og uret sammen. Problemet var, at den app der ligger på Google Play er et versionsnummer for gammel.

Jeg fandt ud af, at jeg kunne hente den på Huawei App Gallery, så jeg måtte så sideloade den app på min mobil. Nu kunne jeg så få Sundhed-app’en installeret, men den virkede stadig ikke.

Huawei Watch GT 2e. Foto: Huawei

Jeg skulle bruge HMS (Huawei Mobile Services) på min mobil, så den komponent måtte jeg så ligeledes hente fra App Gallery.

Herefter kunne jeg parre ur og min smartphone. Og nu derfra kørte alt smertefrit. Men det er og bliver en stor og kompliceret proces. Jeg har dog hørt, at der vil komme opdateringer til den app der ligger på Google play, så denne omvej ikke burde være nødvendig.

Omvendt så var det let at få Active 2 til at fungere med med min Samsung smartphone. Men også på andre Android-mobiler det let – du skal bare hente Samsungs Health-app, og så er det hurtigt klaret.

Jeg ved godt at Huawei ikke kan bruge Android Wear på deres smartwatch, men det er mig stadig en gåde, hvorfor Samsung vælger at køre deres eget OS, og ikke bruge Android Wear.

Integration

Begge ure integrerer sig fint med alle apps på smartphonen, omend Samsungs smartphone har langt flere ikoner til apps, hvilket betyder at når jeg få en besked fra mit overvågningssystem, så kunne jeg se app’en ikon på Active 2. Mens jeg på min GT 2e fik ikonet for SMS’er på alle apps den ikke lige kendte.

GT 2e kendte godt apps som Facebook, Instagram og Outlook, men der var stadig mange den ikke lige kunne finde. Og selvom det virker småligt, så var det irriterende at jeg ikke fik ikoner over på mobilen.

Dommen

De to smarte ure har en rimelig stor prisforskel. Der er ingen tvivl om, at Huaweis ur er det billigste, med en pris på omkring 1.300 kroner bliver det attraktivt, og besværet værd med at få det til at virke.

Active 2 er klart det flotteste af de to ure, og med en pris på omkring 2.000 kroner der da også markant dyrere. Du får ikke flere funktioner i uret, du får ikke længere batterilevetid, men du får et mere elegant ur, og du får et ur, der uden problemer installeres og integrerer sig sammen med en Android-baseret smartphone.

Det gør dommen svær, og i virkeligheden handler det om 2 ting. Vil du have mest for pengene, eller vil du have det ur der er lettest at installere, og helt sikkert fremtidssikret i forhold til fx Google. Det første valg vil give dig Huawei Watch GT 2e, mens det andet valg vil give dig Samsung Active 2.

Derfor vælger jeg ikke at kåre en egentlig vinder. Begge ure er gode, begge ure har deres styrker og fordele. Men begge har også deres problemer, og derfor ender de begge på samme karakter: 90%.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samlet bedømmelse 90%

Det gode:

 • Let at installere
 • Elegant design
 • Solid og robust byggekvalitet
 • Meget god integration til Android smartphones

Det dårlige:

 • Dyrt
 • Ikke så mange træningsaktiviteter der spores
 • Dårlig batterilevetid

Læs mere her.

Huawei Watch GT 2e

Samlet bedømmelse 90%

Det gode:

 • Rimelig pris
 • Holdbart design til sportsudøveren
 • Mange aktiviteter der trackes
 • Meget avancerede målinger så som SpO2
 • Imponerende lang batterilevetid

Det dårlige:

 • Kan være svært at installere
 • Mere funktionelt end elegant design

Læs mere her.

De bedste priser lige nu

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?