TEST: OnePlus Nord Buds – fedt lille headset

Et billigt headset behøver ikke være dyrt. Det viser det nye OnePlus Nord Buds tydeligt - jeg er pænt imponeret

OnePlus Nord Buds. Foto: Lars Bennetzen

Vi ser alt for ofte at et billigt headset ikke leverer en alt for god lyd, en dårlig komfort eller begge dele. Men OnePlus har lige vist at det ikke behøver være tilfældet. De har lige lanceret et headset i deres Nord-serie, der er den del af deres ‘billige’ produkter.

OnePlus Nord Buds er et helt trådløst in-ear-headset, og du kan få det til under 400 kroner, hvilket i sig selv er ret imponerende.

Men lad os lige starte med designet af såvel etui som selve headsettet. For materialevalget lader ingen tvivl tilbage – det er et discound-headset. Headset og etui virker meget plastik-agtigt, og jeg har ikke i tvivl om at låget ville gå i stykker, hvis jeg var lidt for voldsom med at åbne det.

Etuiet er også rimelig stort og lidt klodset, og ørepropperne føles ligeledes lidt plastikagtige. Men igen – headsettet koster lige under 400 kroner, og det er klart nødvendigt at skære ned nogle steder.

God lyd

Headsettet har nogle ganske fine tekniske specifikationer, ikke mindst 12,4mm titanium-drivere, hvilket peger hen på en god lyd.

Herfra gik jeg så i gang med selve testen. Jeg lyttede til forskellige typer musik i headsettet, samt lidt film, og jeg blev ret hurtigt begejstret over lydkvaliteten i headsettet. Der var en virkelig god bas, der gav en fed bund i lydbilledet, og en mellemtone der gav en følelse af at musikken var hele vejen rundt om dig. Diskanten var skarp og helt på plads hvor den skulle være.

OnePlus Nord Buds. Foto: Lars Bennetzen

Jeg oplevede ingen nævneværdig forvrængning eller andet der ødelagde lytteoplevelsen, og jeg var ret glad for at lytte til musik med Nord Buds.

Hvis du bruger en smartphone der understøtter Dolby Atmos, f.eks. en af OnePlus’ egne, så har du også den mulighed i headsettet, hvilket er med til at give en ekstra god lyd. Headsettet lover også at det tåler vand og sved i rimelige mængder, så du kan tage det på i regnvejr eller en tur ned i fitness centret.

Du kommer heller ikke til at mangle strøm. OnePlus lover omkring 7 timer i selve headsettet og 23 i etuiet – der forresten understøtter hurtigopladning.

Mindre god pasform

Hvor headsettet dog halter lidt er når det kommer til pasformen. Umiddelbart føltes headsettet godt og komfortabelt, men efter en halv times tid begyndte det at presse i øregangen. Jeg skiftede lidt rundt mellem de forskellige silikonedutter der var med, men jeg fik aldrig en pasform der passede så godt at jeg kunne holde ud at have det på mere end en times tid.

Det var lidt frustrerende, for jeg kan godt lide headsettet, og det er altså rart at kunne have et headset på, der ikke gør ondt i øret. Uanset prisen så må og skal headsettet ikke presse i øregangen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg kan rigtig godt lide headsettet – når det kommer til musikkvalitet. Det er en fornøjelse at opleve det lydbillede OnePlus Nord Buds leverer. Lige fra bas til diskant kan headsettet altså noget.

Men det går altså ikke helt så godt når det kommer til komforten. Den er fin nok den første halve time, men det er svært at holde ud at have headsettet på mere end en times tid, og det er ikke ok.

Men med en pris på omkring 400 kroner tilgiver jeg headsettet meget, og derfor får headsettet stadig en høj karakter.

Du kan læse mere om OnePlus Buds Nord her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?