Headset og luftrenser i en

Dyson er mest kendt for støvsugere og luftrensere, men nu er de klar med et helt nyt produkt - en kombineret luftrenser og hifi-headset, der som bonus får dig til at ligne en high tech ninja

Dyson Zone. Foto: Dyson

Dyson Zone er et kombination af et hifi-headset med aktiv støjdæmning og en personlig luftrenser, og så er den virksomhednes første bærbare teknologiprodukt.

Når du tager headsettet på, så får du ikke alene en strøm af renset luft til mund og næse, du får også hifi-lyd til øregangen, og alt udefrakommende støj fjernet.

Befolkningstallet i byerne fortsætter med at vokse, og WHO vurderer, at ni ud af 10 på globalt plan indånder luft, der er forurenet mere end de grænseværdier, som WHO anbefaler. Og selvom NO2-forureningen faldt under Covid-19-pandemien, er mange byer tilbage på samme eller en endnu højere forurening sammenlignet med før pandemien. Derudover er vurderingen, at mere end 100 mio. mennesker, cirka 20 procent af den europæiske befolkning, er udsat for langvarig eksponering af støj, der ligger over WHOs anbefalede værdier.

Luftforurening er et globalt problem, der påvirker os overalt. I hjemmet, i skolen, på arbejdet og når vi bevæger os rundt – uanset om det er til fods, på cykel eller med privat eller offentlig transport. Dyson Zone renser den luft, vi indånder, når vi bevæger os. Og i modsætning til ansigtsmasker leverer Dyson Zone en brise af frisk luft uden at røre ansigtet. Det sker ved hjælp af højtydende filtre og to mini-pumper. Efter seks års udvikling er vi derfor nu klar til at forsyne vores kunder med ren luft og lyd overalt.

Jake Dyson, Chief Engineer i Dyson
Testopstilling af Dyson Zone. Foto: Dyson

Dyson Zone har indbygget små kompressorer i hver ørekop, der suger luft ind gennem et tolags filter og sender to strømme af renset luft ud gennem et lille viser, der ikke rører ansigtet, men dirigerer luften hen over brugernes næse og mund.

Dyson fortæller at luftstrømmen påvirkes så lidt som muligt af udefrakommende vind, og Dyson Zone skulle derfor levere en rig hifi-lyd, hvor alle forstyrrende lyde er fjernet via Dysons egen nyudviklede aktive støjdæmpning.

Dyson Zone er det første hifi-produkt fra Dysons side, og de har selv udviklet de fleste teknologier, herunder den aktive støjreduktion. Headsettet har indbygget en højtydende neodymium-baseret elektroakustisk system i hver ørekop.

Hvornår Dyson Zone ender på det danske marked, og hvad prisen bliver er endnu ikke oplyst.

Om Dyson Zone

 • Elektrostatisk filtrering fanger 99 procent af partikelforurening ned til 0,1 mikron, som fx støv, pollen og bakterier.
 • Kaliumberiget carbon-filter fanger bygasser som NO2, SO2 og O3.
 • Kontaktfrit visir leverer to luftstrømme med renset luft til næse og mund, designet til at modstå sidevind og lavet til udendørs brug.
 • Indeholder Dysons hidtil mindste motorer – en i hver ørekop og hjertet i Dyson Zone luftrensende høretelefoner.
 • Avanceret aktiv lyddæmpning (ANC) og højtydende neodymium elektroakustisk system, der leverer en rig og detaljeret lyd, som den er skabt af kunstneren.
 • 15 studerende ved Dyson Institute of Engineering and Technology har bidraget til udviklingen af Dyson Zone.
 • 3 ANC-indstillinger: Isolation, Konversation og Transparens
  • Isolation: højeste niveau af den aktive støjreduktion med henblik på en sublim lydoplevelse – eller hvis man har brug for at koncentrere sig.
  • Konversations-indstillingen træder i kraft, når man sænker visiret. Indstiller automatisk luftrensningen for at spare batteri og gør det lettere at tale med en anden person.
  • Transparens-indstillingen gør det muligt at følge med i omgivelserne og forstærker nøglelyde som fx udrykningssirener og announcements i lufthavne.
 • 4 luftfiltreringsindstillinger: lav, medium, høj og auto. På auto indstiller Dyson Zone automatisk luftrensningen efter behov.
 • 4 formater:
  • Kombineret luftrensning, aflytning af lyd og musik samt aktiv lyddæmpning med visiret tilkoblet
  • Dyson Zone kan også anvendes til lyd alene uden visiret tilsluttet
  • I miljøer, hvor det er nødvendigt at bære mundbind, kan man benytte tilbehør, der automatisk skaber en forsegling af Dyson Zone
  • I miljøer, hvor det er krævet, at man bærer et FFP2-mundbind, har Dyson udviklet tilbehør, der gør det muligt at bære dette.
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?