AirPods Pro har fået aktiv støjreduktion

Det nye headset fra Apple, AirPods Pro, har fået mulighed for at eliminere ekstern støj, og så har Apple opdateret designet på deres trådløse headset

AirPods Pro fås med bløde, fleksible silikonepropper i tre forskellige størrelser, som tilpasser sig formen i det enkelte øre. Det giver både en behagelig pasform og gør dem tætsluttende – afgørende, når det handler om at opnå en omsluttende lyd.

AirPods Pro bruger et innovativt ventilsystem til at udligne trykket, så de bliver endnu mere behagelige. AirPods Pro er sved- og vandafvisende og dermed perfekte til en aktiv livsstil.

Aktiv støjreduktion i AirPods Pro bruger to mikrofoner og avanceret software til kontinuerligt at tilpasse dem til hvert enkelt øre og hovedtelefonens form. Det fjerner baggrundsstøj, så der opnås en individuelt tilpasset, oplevelse med støjreduktion, som giver brugeren mulighed for at fokusere på det, der lyttes til – uanset om det er yndlingssangen eller en telefonsamtale.

Den første mikrofon er udadrettet og registrerer eksterne lyde, så den omgivende støj kan analyseres. AirPods Pro skaber derefter støjdæmpning, der reducerer baggrundsstøj, før den når til lytterens øre. En indadrettet mikrofon lytter ind mod øret, og AirPods Pro reducerer resterende støj, som registreres af mikrofonen. Støjreduktion tilpasser kontinuerligt lydsignalet 200 gange pr. sekund.

AirPods Pro lover suveræn lydkvalitet med adaptiv EQ, som automatisk justerer musikkens lave og mellemste frekvenser til udformningen af en persons øre.

En specialfremstillet forstærker med stort dynamisk område giver en ren og utroligt tydelig lyd og forlænger samtidig batteritiden. Den driver en specialfremstillet højttalerdriver med stort udsving og et minimum af forvrængning, som hjælper med at optimere lydkvaliteten og fjerne baggrundsstøj. Driveren giver ensartet, fyldig bas ned til 20 Hz og detaljeret lyd på de mellemste og højeste frekvenser.

Transparent lyd

Transparent lyd giver brugerne mulighed for at lytte til musik samtidig med, at man stadig hører omgivelserne omkring sig, uanset om det drejer sig om at høre trafikken, når de er ude at løbe, eller en vigtig togmeddelelse på morgenens pendlertur. Transparent lyd bruger et ventilsystem med trykudligning og avanceret software, som sikrer, at den helt rette mængde støjreduktion er aktiv. Dermed lyder brugerens egen stemme naturlig, mens lyden fortsat afspilles perfekt.

Ydeevne og batteritid

AirPods Pros størrelse og ydeevne er mulig takket være et revolutionerende system-in-package-design (SiP), hvor kernen udgøres af H1-chippen, som er designet af Apple. H1 er forsynet med 10 lydkerner og driver alt fra lyd til Siri. Den ultrakorte latenstid på lydbehandlingen for H1 muliggør støjreduktion i realtid, giver lyd af høj kvalitet ved hjælp af adaptiv teknologi og svarer på håndfrie “Hej Siri”-anmodninger – alt sammen på én gang.

AirPods Pro har samme batteritid som AirPods med op til fem timers lyttetid. I Aktiv støjreduktion giver AirPods Pro op til 4,5 timers lyttetid og op til 3,5 timers taletid på en enkelt opladning. Med yderligere opladninger fra det trådløse opladningsetui giver AirPods Pro over 24 timers lyttetid eller over 18 timers taletid.2 Opladning foretages ved blot at lægge AirPods-etuiet på en Qi-certificeret opladningsplade eller bruge Lightning-porten, når man er på farten.

Ekstra funktioner

Tilpasningstesten for ørepropperne hjælper med at sikre, at brugerne får den bedste lydoplevelse med AirPods Pro, ved at teste, hvor tætsluttende de er, og identificere den bedste ørepropstørrelse til brugerne. Når AirPods Pro er sat i ørerne, arbejder avancerede algoritmer sammen med mikrofonerne i hver AirPod for at måle lydniveauet i øret og sammenligne med det, der kommer fra højttalerdriveren. På bare nogle få sekunder fastslår algoritmen, om øreproppen har den rette størrelse og har en god pasform, eller om den skal justeres, så den er mere tætsluttende.

Stemmeaktiveret Siri bruger H1-chippen til at gøre det muligt at bruge håndfri “Hej Siri” til at afspille en sang, skrue op for lydstyrken, foretage et opkald eller få vejvisning.

Lyddeling gør det nemt at lytte til den samme sang eller se den samme film sammen med en ven ved blot at anbringe et ekstra par AirPods tæt på iPhone eller iPad.

Meddel beskeder annoncerer automatisk og praktisk indgående meddelelser, så snart de kommer, og hvis man er midt i et telefonopkald eller er ved at dele medier med lyddeling, sørger Siri for ikke at afbryde.

Priser og tilgængelighed

AirPods Pro fås til 2.199 kroner og kan købes online og i butikkerne nu.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?