iPhone 11 Pro og iPhone Pro Max forbedrer kameraet

De nye smartphones fra Apple kommer med bedre skærm, markant forbedret kamerasystem og den bedste batterilevetid på en iPhone til dato

Forleden lancerede Apple deres nye iPhones på deres store arrangement i Cuppertino. To af dem er en helt ny Pro-linje, iPhone 11 Pro og iPhone Pro Max. De er udstyret med en helt ny Super Retina XDR-skærm, som Apple lover er den mest lysstærke skærm der til dato har været på en iPhone.

Ydevene skulle være blevet forbedret takke være den nye A13 Bionic-chip, der samtidig også skulle give bedre batterilevetid.

Herudover er de nye mobiler udstyret med et triplekamerasystem, som blandt andet giver ultravidvinkel-, vidvinkel- og telekamera.

De nye smartphones er forsynet med et ekstra stærkt glas, og så er det IP68-klassificeret, hvilket betyder at du kan smide den nye iPhone ned på 4 meters dybde og lade den ligge der i op til 30 minutter.

Super Retina DXR-skærmen er en speciealudviklet OLED-skærm, som lover en bedre visuel HDR-oplevelse med op til 1.200 nits lysstyrke.

Chippen, A13 Bionic, er den hurtigste chip fra Apple, og giver faktisk op til 20% hurtigere CPU og GPU end forgængeren A12.

A13 er bygget til maskinlæring og har en hurtigere Neural Engine til billed- og videoanalyse i realtid. Og faktisk kan chippen udføre mere end 1 milliard handlinger pr. sekund.

Apple lover også, at iPhone 11 Pro giver op til fire timers mere batterilevetid end iPhone Xs, og iPhone 11 Pro Max giver op til 5 timer mere end iPhone Xs Max.

Forbedre kamerasystem

Det nye tripelkamerasystem kommer som sagt med ultravidvinkel-, vidvinkel- og telekameraer og funktionerne er dybt integrerede i iOS, hvilket skulle give en kameraoplevelse på professionelt niveau – lover Apple.

Når det kommer til video, har de nye mobiler også fået et boost. Alle tre kameraer optager 4K-videoer og har udvidet dynamisk rækkevide og videostabilisering.

Der er også kommet en lyd-zoom funktion, som gør at når du zoomer på kameraet, så retter lyden sig også ind, så det primært er lyden fra det du har i fokus der vil blive filmet.

Vidvinkelsensoren har 100% Focus Pixels og avanceret software der giver mulighed for Nat-tilstand når du filmer i svag belysning.

Der er også kommet en bedre portrætfunktion, hvor du nu kan få et bredere synsfelt, hvis du vil have flere personer med på billedet. Telekameraet har en f/2.0-blænde, som fanger 40% mere lys end iPhone Xs.

Funktionen Smart HDR gør brug af maskinlæring og kan genkende motiver på billeder og indstiller kameraet så der opnås mere naturligt udseende billeder med flere detaljer.

True Tone Flash er over 30% klarere, Deep Fusion, der kommer senere på efteråret, er et nyt billedbehandlingssystem, der drives af Neural Engine i A13 Bionic.

Deep Fusion bruger maskinlæring til at foretage billedbehandling pixel for pixel, så tekstur, detaljer og støj optimeres på hele billedet.

TrueDepth-kameraet kommer også med et nyt 12MP-kamera, og Apple lover at selfievideoer får et nyt udseende med TrueDepth-kameraet, for nu optager det 4K-videoer med op til 60 billeder pr. sekund, og 120 billeder pr. sekund i slowmotion.

Priser og tilgængelighed

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max fås som modeller med 64 GB, 256 GB og 512 GB i midnatsgrøn, space grey, sølv og guld med priser fra henholdsvis 8.899 kroner og 9.799 kroner. iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max kan også købes hos autoriserede Apple-forhandlere og visse udbydere (priserne kan variere).

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2582 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart