Gamle Android-smartphones vil ikke kunne tilgå sikre websider i 2021

Fremover vil millioner af ældre Android-smartphones der kører gamle version af Googles mobile OS, muligvis ikke kunne tilgå nogle af de mest populære websteder i 2021

En rapport fra Android Police har smartphones baseret på Android-versioner før 7.1.1, et problem der gør at de ikke længere vil ‘tro på’ root certifikater der starter i 2021, og det vil forhindre mange i at besøge populære sider p ånettet.

Med andre ord, så vil mange sikre websteder ikke længere blive betragtet som sikre, hvis du altså har en ældre version af Android på din smartphone. Så måske det er på tide at opdatere?

Ifølge Android Police er der ingen planer om at opdatere hverken de ældre versioner af Android eller af certifikaterne så de stadig kan bruges af ældre Android-versioner. Det er certifikater fra Let’s Encrypt der er berørt, og de bruges af op mod 30% af alle domæner på nettet.

Samtidig så kan Android Police fortælle, at 33,8% af alle Android-enheder kører på ældre version af operativsystemet, så der vil tydeligvis være mange der bliver berørt af problemet.

Der er umiddelbart to løsninger der kan hjælpe folk med ændre Android-telefoner.

Enten så skal de i gang med at opdatere deres OS til nyeste version, eller hvis de ikke ønsker det, så kan de hente en anden browser, fx Firefox, der kommer med en liste over godkendte certifikater. Og derved kan de stadig tilgå alle steder på nettet – måske. For Android Police fortæller at der ingen garanti er, at applikationer og funktioner uden for browseren ikke kan forhindre den i at virke korrekt.

Så – måske er det i virkeligheden bare tid til at opgradere mobilen?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3029 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart