TEST: OnePlus Nord CE 5G overrasker ikke

Den nye smartphone fra kinesiske OnePlus leverer ganske jævne resultater i min test. Udover en superspændende farve, så er der ikke rigtig nogle områder, hvor mobilen skiller sig ud

OnePlus Nord CE 5G. Foto: Lars Bennetzen

Hvis du ikke går så meget op i de tekniske detaljer, eller stille de store krav til hastighed eller til billedkvalitet, så er OnePlus Nord CE 5G en ganske fin smartphone. Du kan købe denne mobil for mellem 2.600 og 3.200 kroner alt efter, hvor meget plads du vil have i den, og til den pris får du præcist det du kan forvente til den pris.

OnePlus selv siger at de med denne mobil har fokus på kamera, skærm og batteri, så det er naturligvis de områder jeg også har valgt at fokusere på. Men jeg har nu også valgt at kigge lidt på design, for uanset hvad, så er det førsteindtrykket når du pakker den ud og skal bruge den.

Så lad mig starte der – med design. Og her gør de det ganske godt, de kære kinesere. Mobilen ligger godt i hånden og jeg kan rigtig godt lide den isblå farve, som min testmobil havde. Men så stopper det også lidt der. For OnePlus har erstattet glasbagsiden med plastik, naturligvis for at skære i prisen. Men det mærkes, og det tager markant fra det eksklusive indtryk.

OnePlus Nord CE 5G. Foto: Lars Bennetzen

Skærmen er en 6,43″ fluid AMOLED-skærm på 90 Hz og en opløsning på 2.400 x 1.080 pixels. Samtidig går den næsten til kant, og det øger så det eksklusive udseende. Men præcist hvad OnePlus har gjort ved overfladen ved jeg ikke rigtigt, men den bliver langt mere fedtet og beskidt end andre mobiler jeg lige har haft i hænderne, og det frustrerer mig.

Fra design til skærm, og opdateringshastigheden er fin og det samme er responstiden. Den er også helt fin hvis du game lidt, hvor billeder står fint i skarpe farver.

Men det bringer mig til et andet punkt på mobilen, nemlig hastigheden. For alt andet lige, så er det altså en mobil i den billige ende af spektret, og det kan mærkes på hastigheden. Med en Geekbench score på 640 i single-core og 1.811 i multi-core, er den ikke speciel hurtig.

Det mærkes når du åbner apps. Netflix og Youtube tager et sted mellem 2 og 3 sekunder at åbne og det gør at du generelt skal være klar til at vente på at en app starter. I begyndelse er det ikke noget du tænker over, men efter et stykke tid bliver det irriterende.

Kamera i mellemklassen

Mobilen er udstyret med et hovedkamera på 64MP og en blænde på f/1.79, et ultravidvinkel kamera på 8MP og en blænde på f/2.25 samt en monolinse på 2MP og en blænde på f/2.4.

Det var en lidt blandet oplevelse at bruge kameraet, for under gode lysforhold tager kameraet fine billeder, men det går galt når lysforholdene bliver mindre optimale. Så kommer der støj ind i billederne, og det har en tendens til at bliver uskarpe.

Omvendt så fungerer HDR-funktionen rigtig godt når du tager billeder i modlys, og jeg kunne også godt lide at tage billede af blomster, træer og buske. Kameraet vælger automatiske optimering til det du fotograferer, og det virker godt når der er masser af grønt på billedet.

Her er et par af de billeder jeg tog med OnePlus Nord CE 5G:

Men jeg oplevede ofte, at den valgte forkert ved andre motiver, og det imponerede så ikke. Nærbilleder var heller ikke imponerende. Enten kunne kameraet ikke stille skarpt, eller også så blev farverne markant forkerte. Billedet af en edderkop blev som udgangspunkt fint, men den hvide dør der var baggrund blev gul, en farve der var meget langt fra den oprindelige.

Generelt var kameraet bedst når det ikke blev udfordret – fint til ‘point and click’ situationer, mindre god når du valgt nogle af de andre funktioner.

Portrætter blev fine og zoom var også helt ok. Og jeg kunne godt lide at kameraet ikke skruede op for farverne på billederne når jeg fotograferede skyer eller græs.

Batteriet er på 4.500 mAh, og det mærkes – der er masser af strøm til flere dage, og så har den en Warp Charge 30T opleder med, så den smider lynhurtigt strøm på mobilen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

OnePlus Nord CE 5G er en ganske fin smartphone til prisen. Men der er også ting du skal være klar til at give køb på. Du får ikke nogen speciel hurtig smartphone, og kameraet er heller ikke noget du skal forvente det store af. Men den er rimelig billig, og du får da en OnePlus mobil for en rimelig lav pris.

Personligt ville jeg nok vente til næste version af Nord dukker op her senere på året. Men hvis du er OnePlus fanboy, og du gerne vil have en rimelig pæn, prisbillig smartphone med et acceptabelt kamera og en flot skærm – ja så har du muligheden her.

Du kan læse mere om OnePlus Nord CE 5G her.

De bedste priser lige nu på OnePlus Nord CE 5G 128GB

De bedste priser lige nu på OnePlus Nord CE 5G 256GB

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?