TEST: Overraskende god musik i kontorheadset

Jabra Evolve2 3 er et rigtig godt kontorheadset, der formår også at overraske som et helt passabelt headset til musik

Jabra har en lang række headsets til kontorbrug, og Jabra Evolve2 30 er skabt som en hjælper til alle os der holde et utal af onlinemøder og -telefonsamtaler. Det kan ikke direkte bruges sammen med din smartphone, for den eneste forbindelse er et usb-stik, men det kobler sig sammen med din computer uden nogle former for driver eller andet der skal installeres.

I med usb-stikket og så virker det. Hvis du har flere Jabra-produkter kan du vælge at bruge deres program til at styre dem alle, men det er ikke nødvendigt, hvis du blot skal bruge det sammen med Teams, Zoom eller tilsvarende programmer. Fordelen ved at bruge Jabras software er, at så kan du opdatere firmwaren i headsettet.

Headsettet sidder rigtig godt på hovedet, og selvom det er et on-ear-headset, så er det forbløffende komfortabelt, selv efter mange timer på øret. Det er fedt, for det gør at jeg ikke føler det nødvendigt at tage det af hele tiden.

Jabra selv skriver at der er støjisolerende materiale i ørepuderne, men det mærkede jeg så ikke så meget til. Det er yderst begrænset hvor meget støjreduktion der er i headsettet, så du skal ikke have det på for at dæmpe støjen fra dine kolleger – ikke ret meget i hvert tilfælde.

Samtalekvaliteten er i top, der er ingen tvivl om, at mikrofonerne i mikrofonarmen er af god kvalitet. Jeg savner lidt at den muter når jeg drejer mikrofonarmen op. Her skal jeg klikke på en knap på den højre ørepude. En vanesag ja, men det er nu fedt at man kan mute direkte på mikrofonarmen.

Her skal jeg også lige fremhæve en lille smart detalje, nemlig at der er en rød lille led der lyser op, når du bruger headsettet til samtaler. Det er fedt med en “forstyr ikke” indikator, noget jeg ofte manglede da jeg sad på kontor med andre.

Lyden fra dem jeg snakkede med var også i høj kvalitet, og det gør det altså langt mere behageligt at have onlinemøder når lyden går godt igennem. Naturligvis handler det også om, hvilket udstyr de benytter sig af, men stadig er lyden rigtig god i Evolve2 30.

Endelig er der musikkvaliteten, for når man nu har et headset på hele dagen, så vil jeg personligt også godt kunne lytte til musik i det. Her overrasker Evolve2 30 virkelig positivt. Uden at det må sammenlignes med et hifi-headset, så er der en ganske fin mellemtone, acceptabel diskant og ditto bas. Et samlet lydbillede jeg sagens kan leve med, hvis jeg skal lytte til musik på kontoret.

Naturligvis vil jeg ikke sidde hjemme og fordybe mig i musikken med dette headset, men til formålet er det fortrinligt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jabra Evolve2 30 er et rigtig godt kontorheadset. Det er behageligt at have på, det leverer en fortrinlig samtalekvalitet og en ganske acceptabelt musikkvalitet. Stor grad af komfort og nogle fede detaljer som en ‘forstyr ikke’ indikator er en god lille ekstra gevinst.

Jeg savner at kunne mute lyden direkte på mikrofonen, og ikke skulle klikke på en knap på øreproppen, og jeg ville godt have en større grad af støjreduktion, specielt når det skal bruges på et kontor med mange forstyrrende elementer.

Men alt i alt et ganske fint headset.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?