TEST: Speak2 75 – fed mødetelefon med ret god lyd

Mødetelefonen fra Jabra, Sepak2 75, fungerer ikke alene rigtig godt til møder i store og små kontorer, den er også ganske fin som højttaler til musik

Jabra Speak2 75. Foto: Jabra

Det er længe siden Corona-pandemien plagede vores land, men online- og telefonmøder er ikke forsvundet fra vores hverdag, faktisk er de blevet langt mere almindelige end før pandemien. Men det hybride kontor kræver udstyr for at fungere ordentligt, og en god mødetelefon kan være et meget vigtigt redskab i hverdagen.

Speak2 75 er sådan en, du slipper for at skulle bruge den interne, ofte dårlige, mikrofon i din computer, du kan sidde mange i samme rum og snakke – og stadig blive hørt – og du kan slippe for at bruge mobilen klemt op til øret når du snakker.

Den nye speakerphone fra Jabra mindre om de forgående, rent designmæssigt. Den er relativ lille, den er rund og kan let sidde på skrivebordet. Den kan både være sluttet direkte til en usb-strømforsyning, fx. din computer, eller den kan køre på batteri. Det gør den dejlig fleksibel, og du kan let tage den med fra skrivebordet, og over på konferencebordet, hvis det er dit behov.

Samtidig kan den sluttes til to enheder på samme tid, f.eks. din smartphone og computer. Så hvis du modtager et opkald på din telefon kan du tage det på Speak2 75, eller hvis der er et Teams-opkald på din computer så virker den også der – helt uden du behøver gøre noget aktivt.

Let opsætning

Naturligvis er der en opsætning man lige skal igennem første gang, men den er let at køre igennem. Tænd for Speak2 75 og tryk på Bluetooth-symbolet, og vupti så dukker den op i Bluetooth-menuen på min smartphone.

For at få den til at virke sammen med min laptop på samme tid, skulle jeg så lige tilslutte en medfølgende usb-dongle, og så var Speak2 75 også tilsluttet her. Herefter kunne jeg indstille Speak2 75 i den app der hører til samtlige af Jabras produkter.

Jabra Speak2 75. Foto: Jabra

Her er der de normale indstillinger jeg kender fra tidligere. Der er blandt andet en funktion hvor jeg kan indstille lyden via den indbyggede equalizer, og så kan jeg naturligvis opdatere firmware og et par andre småting.

Der er også en funktion, hvor jeg kan slå en funktion til, så Speak2 75 fortæller hvor godt den opfanger din stemme under opkald. Så – en grøn ring viser god kvalitet, typisk når jeg er tæt på den, eller en gul ring lyser op, hvis jeg er langt fra eller der er for meget larm i lokalet.

Lydkvalitet

Speak2 75 er primært en speakerphone, og derfor beregnet til møder. Det var så der jeg startede min lyttetest, og blev ret hurtigt begejstret for lydkvaliteten her. Dejlig blød og behagelig lyd bredte sig i rummet når jeg brugte den til møder.

Stemmer lød virkelig godt og det samme gjaldt i den anden ende af samtalen. Min stemme gik rigtig godt igennem, uanset om jeg var den eneste i rummet, eller hvis der var flere der deltog i mødet på min side. Her har Jabra virkelig gjort det godt.

Men når højttaleren nu alligevel er tilsluttet min computer, så kan den jo også bruges som erstatning for de, ofte dårlige, indbyggede højttalere i den. Så jeg brugte den til at lytte til musik og som højttaler når jeg så film.

Musikkvaliteten var ganske fin, men naturligvis ikke af vildt høj kvalitet. Men til lige at høre et nummer eller to var den ganske udmærket. Helt ok bas og det samme gælder mellemtoner og diskant.

Det samme gælder som højttaler til film. Jeg ville ikke bruge den som højttaler til de store film, men til lige at se lidt YouTube på den, var den helt fin.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg er blevet rigtig glad for Speak2 75. Den fylder ikke så meget på skrivebordet, den er let at bruge og har en fortrinlig lydkvalitet til samtaler, og en helt fin lyd til musik og film.

Jeg er glad for at den kan sluttes til to enheder på samme tid, og det er fedt at den kan fungere både med strøm tilsluttet og på batteri.

Men helt billig er den ikke, og det skal tages med i overvejelserne, hvis du vil have den til hjemmekontoret.

Du kan læse mere om Speak2 75 her.

Det koster Jabra Speak2 75 lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.