Nye smarte ure fra Samsung med fokus på søvn og sundhed

Samsung har lige sendt to nye smarte ure på baden, Galaxy Watch6 og Galaxy Watch6 Classic - begge lover at hjælpe brugerne til sundere vaner dag og nat

De nye ure i Samsungs Watch6-serie tager stafetten op fra de foregående modeller når det kommer til design og anvendelsesfokus. Dog lover Samsung at de nye ure begge har fået et mere slankt design og ditto rem, og en større skærm med en mere interaktivt brugergrænseflade.

Ifølge pressemeddelelsen leverer de nye ure mere meningsfulde indsigter, der skulle kunne hjælpe til positivve ændringer døgnet rundt. Det skulle ske gennem bedre viden om søvnmønster og daglige vaner, så begge dele kan optimeres.

De to nye ure kommer en funktion der tilbyder analyse af ‘Sleep Score Factors’, altså samlet søvntid, søvncyklus, vågentid samt fysisk og mental restitution. Det skulle give brugerne en bedre forståelse af kvaliteten af nattesøvnen.

Der kommer individualiserede søvnbeskeder, der er udviklet i samarbejde med National Sleep Foundation, og derved giver de brugerne detaljeret besked om deres søvnsundhed hver morgen.

Der er også funktionen Sleep Consistency, der viser hvor konsekvente brugerens søvn- og vågentider er, og et speciel Sleep Animal Symbol viser søvntypen.

De to nye smarte ure kommer med mange flere funktioner til optimering af søvnen, og så har de fået flere fitnessfunktioner, der i højere grad er blevet personlige – igen for at hjælpe brugerne til at holde fast i motivationen.

Samsung oplyser at urene nu også kan lave målinger af skeletmuskulatur, basalstofskifte, vand i kroppen og fedtprocent – en samlet Body Composition. Hvordan et ur kan lave disse målinger skriver Samsung dog ikke noget om, og kropsscanninger er notorisk svære at lave korrekt.

Urene har også fået Fall Detection, som kan måle et fald uanset om det sker under træning, når man står stille, eller hvis brugeren falder ud af sengen om natten. Funktionen kan automatisk kontakte et alarmnummer eller en udpeget kontakt.

Forskellen på de to ure er udelukkende pris og design, hvor Galaxy Watch6 kommer i et 40 og 44mm design, og Classic-versionen der kommer i et 43 og 47mm design.

Watch6 starter på omkring 2.400 kroner for 40mm modellen og 2.500 for 44mm modellen.

Watch6 Classic får startpriser på 3.100 for 43mm modellen og 3.350 for 47mm modellen.

Herunder kan du se specifikationer på de to modeller:

Kilde: Samsung
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.