TEST: Steg perfekt med Meater hver gang

Det helt nye digitale stegetermometer, Meater, er imponerende godt. Let at bruge, let at indstille og når du bruger det, så kan du være sikker på at få et godt stegeresultat

Meater stegetermometer. Foto: Lars Bennetzen

Selvom jeg kun sjældent bruger stegetermometer, så sker det dog ofte at jeg godt kunne bruge et – specielt når grillen startes op, og jeg ikke orker at stå og overvåge kødet hele tiden.

Meater er en helt ny form for stegetermometer som lige har ramt markedet, og udover at designet er langt mere elegant end nogle jeg har set før, så har det også et par funktioner jeg ikke har set før.

For det første er Meater utrolig flot designet, og det er helt trådløst. Alle andre stegetermometre jeg har prøvet, har en probe og en kontrolboks der er forbundet med hinanden via et kabel. Det er ok i mange tilfælde, men hvis du f.eks. har en rotisseri, så kan du ikke bruge sådan et stegetermometer.

Meater løser uden problemer den lille udfordring, for der er kun selve stegetermometeret – ingen ledning og ingen kontrolboks.

Det lille termometer forbinder sig via Bluetooth med din smartphone, og så sætter du bare Meater ind i kødet. Resten foregår nu på din smartphone.

Men også her adskiller Meater sig fra de stegetermometre jeg har set. Dels så måler det ikke kun den temperatur som dit kød har, det måler også den såkaldte ambiente temperatur – altså den temperatur som ovnrummet har. Noget der specielt er godt hvis du steger på grill.

Men de specielle funktioner stopper ikke der. For når du begynder at stege med Meater, så vælger du kødtype, okse, gris, fjerkræ, lam eller fisk. Derefter vælger du udskæringen, t.eks. en T-Bone, hakkekød, kotelet eller noget helt femte.

Meater stegetermometer. Foto af Lars Bennetzen

Meater stegetermometer. Foto af Lars Bennetzen

Med kødtypen valgt, vælger du hvor meget kødet skal steges, f.eks. well done, medium well, rare eller andre versioner. Alt efter kødtypen får du stillet forskellige muligheder til rådighed.

Derefter indsætter du Meater i kødet, og starter på at stege. Du får nu hele tiden at vide, hvor varmt kødet er, hvad måltemperaturen er og hvad omgivelsestemperaturen er. Meater app’en viser også hvor lang tid der, estimeret, er tilbage.

Men nu kommer der så endnu en lille genialitet. For det meste kød skal også hvile inden servering, og det tager Meater højde for. Det vil sige, at den fortæller dig, hvornår du skal lægge kødet til at hvile, og også hvornår det er klar til at blive skåret ud.

Mange flere funktioner

Jeg ville have forventet at Meater ville have stoppet med funktioner der. Men der kommer faktisk en del flere funktioner. Blandt andet kan Meater give en alarm, hvis der kommer flareup i din grill, du kan få alarm hvis temperaturen i grill’en falder under et givent niveau og meget mere.

Meater gemmer også alle dine data, så du altid kan se hvor tit du tilbereder forskellige typer kød, og hvordan du tilberedte kødet.

Du kan også tilslutte flere prober til samme app, du få adgang til Meater via din konto i skyen, hvis du har tilsluttet Meater via det ekstraudstyr der kaldes for en Meater-blok, og du kan dele opskrifter og madbilleder direkte på nettet.

Jeg har været utrolig glad for Meater. Den er let at bruge, imponerende let at sætte op, og den giver et fantastisk godt overblik over det du har gang i at stege.

Det overblik Meater giver og ikke mindst det, at jeg nu kan have et stegetermometer i det jeg laver på min rotisseri, er bare med til at gøre mig ekstra glad for Meater. Og med en pris på lige under 900 krone, bliver Meater bare ekstra attraktiv.

Produktinformation

 • Produktnavn: Meater
 • Producent: ApptionLabs
 • Produkttype: Stegetermometer
 • Understøtter: Bluetooth og WiFi (med Blok-tilbehør)
 • Kræver: Smartphone med Bluetooth 4.1 eller bedre
 • Kødtyper:
  • Okse
  • Gris
  • Fjerkræ
  • Lam
  • Fisk
 • Pris: Set til 899 kroner
 • Se mere hos Homeshop.dk

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Når en gadget gør det den lover og mere til, og samtidig er flot og let at bruge, så kan den kun få fuld score. Meater er et fantastisk produkt, der ikke alene giver dig et overblik over stegetemperatur og tid, men også giver dig et antal alarmer du ikke kan finde i andre produkter.

Samtidig får det ekstra point for at du kan bruge det i en rotisseri, fordi det er fuldkommen kabelløst. Klart en kandidat til årets produkt.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?