TEST: Styrken i SteelSeries Apex 7 er kvalitet og ikke innovation

Innovation har aldrig været SteelSeries’ stærke side, hvorimod kvalitet og holdbarhed er i front. Apex 7 prøver kræfter af med en OLED-skærm, som kan være til gavn for dig med lysten til at gøre spiloplevelsen nemmere.

Nye udgivelser betyder ikke nødvendigvis nytænkning – eller sågar at producenten har haft øje for standardfunktioner. Da jeg testede Apex M750 sidste år, sad jeg med et ganske udmærket gaming-tastatur, som havde fået indbygget syret RGB-belysning, der gav et fedt og variabelt lysshow, men her stoppede festen på grund af fraværet af reel nytænkning og enkelte standardfunktioner. Jeg savnede mest en USB passthrough-port.

Et år senere og Apex 7 er på gaden i en solid ramme af aluminium af samme kvalitet som bruges til fly, mens de mekaniske taster er leveret af SteelSeries selv – og ikke Cherry. Jeg tester Apex 7 med SteelSeries Red Switches, der er lineære og holder til 50 millioner tryk.

Ellers indeholder Apex 7 samme syret lysshow, men alligevel en nævneværdig opgradering i forhold til Apex M750. For SteelSeries har inkluderet USB passthrough-porten og en OLED-skærm, der fodrer dig med vigtige og mindre vigtige informationer. Og så følger et behageligt håndlæn med i pakken. Måske ikke nytænkning i og med vi har set det hele før, men nu er de samlet i Apex 7, og det gør alligevel noget ved spiloplevelsen.

20190728_195701

 

Funktioner og driver

Lysshowet kan konfigureres via SteelSeries Engine-driveren, du kan hente gratis på producentens hjemmeside. RGB-baggrundsbelysningen emmer i forskellige tempi og mønstre efter dit behag, hvis du ellers kan få tastaturet til at makke ret i driveren. Jeg oplevede at skulle bruge en times tid på at ændre lysindstillingerne, hvilket ikke er kutyme! Det tog mig ganske enkelt noget tid at hitte ud af ændringerne i driveren.

20190728_195734

Apex 7 har en lille OLED-skærm i øverste højre hjørne, som kan indstilles til at fodre mig med forskellige informationer, når jeg lytter til musik, spiller eller chatter. En tastaturskærm er ikke noget nyt, da blandt andre Logitech har lavet noget tilsvarende for nogle år tilbage, og det er ikke fordi OLED-teknologien gør noget nævneværdigt for hverken billedkvalitet eller skarphed.

SteelSeries har dog teamet op med Discord, der er et chatprogram, hvormed du kan tale eller skrive sammen med dine holdkammerater, mens I spiller, og det skal foregå udenom Skype. Handy og bekvemt i kampens hede. Skærmen kan også bruges til at vælge mellem indstillingsprofiler uden at åbne driveren, ligesom du kan optage makrofunktioner on-the-fly. Igen, handy og bekvemt.

SteelSeries Engine binder funktionerne sammen, og selvom driveren er brugervenlig, tager det lige noget tid, før jeg forstår ændringerne i den seneste udgave af driveren – og hvordan jeg kan ændre på indstillingerne. Det er især et problem, når jeg skal have OLED-skærmen til at vise, hvilket musiknummer jeg afspiller – her måtte jeg opgive.

20190726_214113

 

Apex 7 har ikke dedikerede makrotaster, da alle 104 taster kan programmeres til at udføre en bestemt handling eller serie af handlinger, hvilket stadigvæk er ganske nemt. Jeg skal blot gå ind i driveren og vælge Macro Editor, hvorefter jeg kan optage den enkelte tasts handlinger. Grundet de manglende makrotaster anbefaler jeg Apex 7 til skydespil. Spiller du strategispil, MOBA’er eller MMO’er, er det en fordel med dedikerede makrotaster til udførelse af avancerede handlinger.

USB passthrough-porten sidder i venstre side af tastaturet, hvilket virker lidt malplaceret, da musekablet skal ligge omme bagved tastaturet, hvor det til tider sidder fast. Her skal jeg bruge tid på at løsne kablet, så min mus atter kan bruges fuldt ud. Vi er i småtingsafdelingen, og jeg er glad for porten, som gør, at musen ikke skal forbindes med min computer, der er længere væk end tastaturet.

20190731_132225

Komfort og performance

Apex 7 har lineære Red Switches fra SteelSeries i stedet for Cherry MX, og det oplever jeg ikke som et problem. Red Switches føles yderst behagelige at trykke på, da de ikke har et hårdt feedback, og deres overflade føles blød og lækker at røre ved. Dermed oplever jeg, at tastaturet har en god komfort uanset, om jeg spiller eller skriver. De mekaniske kontakter er dog ikke helt så lydløse, som SteelSeries får mig til at tro, når jeg kigger på deres hjemmeside.

Som relativt almindelig, hardcore gamer er jeg yderst tilfreds med Apex 7, der performer uden mærkbare forsinkelser. Tastaturet reagerer omtrent ligeså hurtigt som alle andre mekaniske spiltastaturer på markedet, og der er 100 % anti-ghosting, så hvert tryk på tasterne opfanges, uanset hvor hurtigt jeg trykker.

OLED-skærmen er en kombination af nice-to-have og need-to-have. Skal den blot vise dig informationer om spil eller musikafspilning, får du ingen glæde af den, men bruger du skærmen til at optage makrofunktioner on-the-fly eller modtager chatbeskeder fra dine holdkammerater, så er den et værdifuldt redskab.

Produktinformation

  • Navn: Apex 7
  • Producent: SteelSeries
  • Holdbarhed: 50 millioner tryk
  • Vægt: 950 gram
  • Kompatibel med: Windows og Mac OS
  • Set til: Kr. 1.399
  • Mere information hos SteelSeries

Bedømmelse

Samlet vurdering 80 %

SteelSeries Apex 7 er glimrende til skydespil, og hvis du kan undvære dedikerede makrotaster, rollespil og onlinespil. Prisen er høj i forhold til konkurrenterne, men SteelSeries leverer et gaming-tastatur i yderst høj kvalitet, og det er det, du betaler for – sammen med brandet. Du får en USB passthrough-port, som gør kabellivet nemmere, og en OLED-skærm, der kan være værdifuld, hvis du er hardcore gamer og formår at udnytte den rigtigt.

Forvent ikke nytænkning, men kvalitet og holdbarhed. Når det kommer til performance, ligger Apex 7 på niveau med de fleste konkurrenter inden for mekaniske tastaturer, hvormed det er prisen, der er den skelsættende faktor.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart