TEST: Super sejt gaming rat fra Logitech

Det nye gaming-rat, G923 fra Logitech gør det til en næsten skræmmende realistisk oplevelse at køre racerbil - nøj hvor er det bare fedt

Jeg er generelt ikke specielt meget til racerspil – jeg synes at det ofte er meget svært at styre bilen rigtigt med tastatur og mus. Men da jeg fik det nye gamingrat, G923 Truforce fra Logitech, så måtte jeg bare prøve lidt race, og jeg blev hooked.

G923 Trueforce kommer med både rat og pedaler, og det er muligt at tilkoble en gearstang også, men den skal altså købes som ekstraudstyr.

Så jeg koblede G923 op til min ThinkPad X1 Extreme, monterede rattet på bordet og placerede pedalerne i en passende afstand fra stolen. Jeg skal måske lige sige at G923 kommer i to udgaver, en til pc/Playstation og en til pc/Xbox. Men udover at det ene rat har knapper der er designet som dem du finder på PlayStation controlleren og den anden har knapper, der er designet som dem du finder på en Xbox controller, så er der ingen forskel på de to udgaver.

Så snart rattet var koblet til min computer, var det klar til brug. Jeg valgte at downloade softwaren G Hub, som kan bruges til at sætte profiler op, og tilpasse dele af rattets funktioner, men den er i øvrigt ikke nødvendig.

Rettet kaldes for Trueforce, og det er Logitechs betegnelse for force feedback. Og selvom rattet understøtter force feedback i de fleste racerspil, så kan det godt betale sig at gå på jagt efter de spil der understøtter Logitechs version.

Jeg fandt to spil der understøtter Trueforce og gik i gang med at spille, og hold da ellers lige op for en oplevelse jeg fik mig. Jeg kunne mærke alle rystelser i bilen, hver eneste lille bump på vejen og jeg kunne mærke accelerationen i bilen.

Rattet er robust og fremstillet i materialer der giver følelsen af et ‘ægte’ rat. Pedalerne har en god vandring, og det er altså en fed lille detalje, at bremsen er markant hårdere end de to andre pedaler.

Hvis du er hard core PlayStation eller Xbox gamer, så finder du, som nævnt, alle kontrollerne direkte på rettet, og derudover så er der små lamper der, i de spil jeg prøvede med rattet, lyser på efterhånden som omdrejningstallet stiger, og derved kan du på rattet se, hvornår det er tid til at skifte gear – hvilket du kan gøre på de to knapper der sidder bagpå rattet, præcist som på et rigtigt rat i en racerbil.

Jeg er vild med rattet, og min eneste anke er, at jeg nu har været ude og købe alt for mange racerspil, for det kan godt være at jeg ikke er god, men jeg har det godt nok sjovt. Prisen er godt nok lidt høj, men der er virkelig meget underholdning i dette rat.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Det er svært at finde på noget dårligt at sige om G923 Trueforce. Den force feedback der er i rattet er imponerende, og jeg var virkelig hensat til at sidde i en racebil, mens jeg drønede ned ad Monza-banen.

Byggekvaliteten er helt i top, rattet er monteret godt på bordet og pedalerne sidder fast på gulvet. Begge dele kan forresten monteres på en gamingstol, hvis du har en sådan.

Jeg er vild med G923 Trueforce, og det eneste der trækker lidt ned i testen er prisen, for du skal altså finde ca. 2.300 kroner, hvis du vil eje det.

Du kan læse mere om rattet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?