TEST: To fantastiske trådløse headsets viser hvad de kan

De to helt nye headsets, Elite Active 75t fra Jabra og Live 300 TWS fra JBL har været på testbænken, og uanset om du vælger det ene eller andet så får du fed lyd og generelt fantastiske headsets - et har dog en fordel frem for det andet...

JBL Live 300 TWS (tv) og Jabra Elite Active 75t (th) er begge superfede headsets. Foto: Lars Bennetzen

Ægte trådløse headsets er blevet hverdag, og derfor så ser vi nu hvordan generation to og tre kommer på gaden, og der er virkelig sket meget. Jeg har testet de to helt nye trådløse headsets, Elite Active 75t fra danske Jabra og Live 300 TWS fra JBL – der forresten er ejet af Samsung.

Og lad mig starte med at sige, at i denne test har det virkelig været svært for mig at finde en vinder. Begge headsets leverer en supergod lyd, er komfortable og har masser af funktioner.

Komforten

Med et in-ear-headset er komforten noget af det vigtigste. Her viser begge headsets rigtig gode takter. Det er naturligvis vigtigt at du arbejder lidt på sagen selv, og finder de øredutter der passer bedst til dine øre.

Men når det er gjort – og jeg har tydeligvis mærkelige øre, for jeg skal have en størrelse til det ene øre og en anden til det andet – så sidder begge headsets rigtig godt i øret.

Jeg vil dog sige, at Live 300 TWS nok sidder en anelse bedre i øret end Elite Active 75t, men det er altså marginalt. Med til det hører også, at du kun sjældent skal klikke på JBLs headset, du kan nøjes med et blidt tap eller swipe frem eller tilbage. På Jabras headset skal du fysisk trykke, og det kan godt være med til at øge presset i øret, også selvom det faktisk er et yderst blidt tryk der skal til.

Men når alt kommer til alt, så kommer Live 300 TWS i mål et mulehår før Elite Active 75t.

Funktioner

Begge headsets kommer med en tilhørende app, hvor du stort set kan det samme. Du kan indstille hvornår og hvordan du kan høre omverdenen, og du kan indstille din egen lyd i en lille equalizer.

Men her har Jabra lige et par tricks mere oppe i ærmet. Du kan vælge nogle “Moments”, hvor headsettet forsøger at indstille efter det du laver – f.eks. når du pendler eller skal fokusere.

Jabra Elite Active 75t. Foto: Lars Bennetzen
JBL Live 300 TWS. Foto: Lars Bennetzen

Og så har den mulighed for “Soundscape”, hvilket her betyder, at du kan få headsettet til at afspille en slags baggrundslyd som hjælper dig med at koncentrerer dig, f.eks. lyden af regnvej, fugle der synger eller måske bare hvid støj der skal skabe et helt stille rum for dig.

Jabras løsning er lige lidt smartere end JBLs så her løber danskerne af med sejren.

Design

Man skulle ikke tro at der var så mange ting man kan gøre omkring design på denne type headsets, men jo det er der. Jabra har klart lavet det mest elegante. Det er markant mindre og mere elegant end JBLs, og det er vigtigt når det nu skal sidde og stritte ud af dit øre.

Samtidig har Jabra også lavet det mindste etui, der jo også er det batteri der lader headsettet op når du ikke bruger det. Og da etuiet altid vil ligge i din lomme, sætter jeg stor pris på at det fylder så lidt som muligt.

Så Jabra tager uden tvivl sejren hjem når det kommer til designet.

Brugen

Well – det er ikke helt retfærdigt at tage dette punkt med. Men Jabra Elite Active 75t er, som navnet antyder, beregnet til at være aktiv. Det betyder at det er støv og vandtæt med en IP57-certificering, og dermed også tåler sved.

Det betyder at du sagtens kan træne med dette headset, også selvom du sveder meget når du træner.

JBL Live 300 TWS kan du som udgangspunkt også godt træne med, men det er altså ikke vand/svedtæt, så personligt ville jeg ikke gøre det. Det lover JBL så heller ikke.

Jabra Elite Active 75t. Foto: Lars Bennetzen
JBL Live 300 TWS. Foto: Lars Bennetzen

Derfor lader jeg heller ikke den del trække med i den samlede bedømmelse, dog vil jeg nævne det, så ved du, at hvis du skal træne med headsettet på, så bør du klart kigge efter Jabras headset.

Lydkvaliteten

Men når alt kommer til alt, så handler det om lydkvalitet. For uanset hvad der ellers følger med et headset, så er der bare ikke noget at komme efter, hvis lyder stinker.

Men bare rolig – det er ikke tilfældet i disse to headsets. Faktisk så leverer de begge en superfed lyd. Begge har en suveræn bas, et knivskarp diskant og en mellemtone der virkelig fylder lydbilledet ud.

Jeg har brugt timer på at lytte til de to headsets, men jeg kan ikke vælge det ene frem for det andet.

Så når det kommer til lyd, så står de to headsets lige.

Konklusionen

Så hvilket headset er så det bedste? Well – når jeg kigger på de enkelte elementer, så løber Jabra Elite Active 75t lige præcist af med sejren. Men på pointtavlen står de to headsets helt lige.

Prisen er dog også lige noget vi skal snakke om. For Live 300 TWS er nogle hundrede kroner billigere end Elite Active 75t. Jeg har fundet førstnævnte til omkring 1.150 kroner, mens du skal op på omkring 1.600 kroner for det andet headset, og det skal også med i vurderingen.

Personligt så ville jeg vælge vælge JBL Live 300 TWS hvis jeg skal bruge headsettet til at sidde og nyde musikken – her vinder komforten. Men hvis jeg skal bruge et headset til løbeturen, eller træningen i fitness centret (når de en gang i fremtiden åbner igen), så ville jeg vælge Jabra Elite Active 75t.

Så derfor lader jeg det være op til dig. To fantastiske headsets med hver deres styrker, og få svagheder. God fornøjelse med valget.

Jabra Elite Active 75t

Samlet vurdering 95%

Læs mere om Jabra Elite Active 75t.

JBL Live 300 TWS

Samlet vurdering 95%

Læs mere om JBL Live 300 TWS

De bedste priser lige nu

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3465 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?