TEST: Tre bærbare højttalere giver dig super sommerlyd

Vi har testet tre bærbare højttalere for at se, hvor du får den bedste mobile lyd at tage med ud i sommerlandet. Modellerne er Ultimate Ears Hyperboom, Sonos Move og Bose Soundlinke Revolve Plus. Alle tre er fugtafvisende, og faktisk lyder det alle tre virkelig godt.

De tre højttalere lyder alle godt, og har hver især nogle særlige funktioner at byde på:

Bose Soundlink Revolve Plus er vist den første mobile højttaler, som jeg rent faktisk har nydt at bruge til at føre telefonsamtaler med, og den er virkelig nem at have med alle steder. Og så lyder den fantastisk.

Ultimate Ears Hyberboom har størrelsen, en dyb bas og en lang batterilevetid, der gør den til en fantastisk højttaler til havefesten. Den adaptive EQ gør, at den også lyder også virkelig godt, når jeg bruger den som højttaler i stuen. Men den er så tung, at den bliver bøvlet at have med.

Sonos Move har funktioner som streamingtjenester og stemmeassistent, når jeg er på hjemme-wifi. Er jeg uden for netværkets rækkevidde, kan jeg bruge Move med Bluetooth. Samtidig er den nem at transportere.

Trueplay sørger automatisk for at tilpasse lyden til omgivelserne, og lyden har både masser af power, fine detaljer i lydbilledet og en god balance imellem bas, mellemtone og diskant. Lyden og den store fleksibilitet gør Sonos Move min foretrukne højttaler i denne test. Hvis du til gengæld vægter batterilevetid højere, er de to andre højttalere også virkelig gode.

Herunder kan du læse testen af de tre højttalere.

Ultimate Ears Hyperboom

Ultimate Ears går stort med deres Hyperboom højttaler. Den er fugtafvisende, så den kan klare en dansk sommer. Samtidig kan du tilslutte to Bluetooth-kilder på samme tid, og Hyperboom gør det nemt at skifte imellem de to.

Ultimate Ears Hyperboom. Foto: Ultimate Ears

Derudover kan du brug den til at oplade mobilen, og så er den udstyret med adaptiv lyd, der tilpasser sig til omgivelserne. Selv om den er slukket, kan du tænde den via den tilhørende app – og det er smart. Producenten lover 24 timers spilletid ved 50 procent volumen, hvilket gør den velegnet til at tage med ud i verden.

Det gode

 • Spiller højt
 • Brugervenlig
 • Fugtafvisende
 • 24 timers batteri
 • Bluetooth low energy-forbindelse er altid på
 • Super udendørshøjttaler
 • Kan kobles til to BT-kilder ad gangen

Det dårlige

 • Den er for tung at slæbe rundt med
 • Indimellem er lyden ikke helt tydelig i mellemtonerne
 • Designet indbyder mere til udendørs brug

Konklusion

Hyperboom er en fremragende højttaler, som kan være et udmærket alternativ til den notoriske Soundbox, der koster det dobbelte. Lyden er god, og det er kun, når jeg sammenligner direkte med andre højttalere, at jeg bliver opmærksom på, at der lydbilledet i mellemtonerne ikke er helt så detaljeret. Det gælder dog kun ved lavere volumen.

Til gengæld er der godt tryk på bassen, og i lyden er i det hele taget over middel. Den adaptive funktion sørger for at tilpasse lyden, så den lyder godt, uanset hvor du er. Vægten på 5,9 kg gør den alt for tung at slæbe rundt på. Selv om der er håndtag på, er den ikke særligt mobil.

Men hvis du har brug for en højttaler, der lyder godt som stuehøjttaler og som også kan levere musik med høj volumen til havefesten, så er Ultimate Ears Hyperboom et godt bud.   

Samlet vurdering 82%

De bedste priser lige nu

Sonos Move

Sonos sidder eftertrykkeligt på markedet for streaminghøjttalere. Det er det mærke, du skal slå, hvis du vil til tops. Sonos Move er deres første mobile højttaler, som du både kan bruge derhjemme eller tage med udenfor. Højttaleren er også den eneste fra Sonos, der både kan fungere med Bluetooth og via wifi.

Sonos Move. Foto: Sonos

Den er fugtavisende, og producenten lover otte times spilletid, hvis du har volumen sat til 50%. Her får du også mulighed for at bruge højttaleren med en stemmeassistent, så du bare kan fortælle den, hvilken musik du vil høre.

Det gode

 • Fantastisk lyd med masser af bas og mange detaljer i lydbilledet
 • Bluetooth- og wifi-forbindelse
 • Fugtafvisende
 • Stemmestyring
 • Spiller højt
 • Meget mobil
 • Avancerede funktioner via wifi
 • Sonos Trueplay

Det dårlige

 • Otte timers batterilevetid er for lidt
 • Håndtaget er ikke komfortabelt i længden.

Konklusion

Det er første gang, Sonos lancerer en højttaler med Bluetooth. Men jeg håber ikke, at det bliver den sidste. For det er fantastisk at have muligheden for at kombinere Bluetooth og wifi i samme produkt. Samtidig er det lykkedes Sonos at lave fremragende lyd, hvor der er fantastisk balance imellem bas, mellemtoner og diskanten.

Det giver lyd med masser af power, men hvor jeg også kan høre de finere detaljer i et bredt lydbillede. Her bør du måske overveje at købe to og lave et stereo setup. Du får fremragende lyd for pengene. Sonos har udstyret Move med Trueplay, som via den indbyggede mikrofon sørger for at tilpasse lyde til omgivelserne.

Det må virke, for uanset hvor jeg tager den med hen, lyder højttaleren fantastisk. Det er en god funktion at kunne bruge stemmeassistenter, når højttaleren er tilknyttet wifi. Bærehåndtaget er ikke egnet til længere ture. Batterilevetiden på 8 timer er ikke overvældende, men mobilitet, stemmestyring og lydkvalitet opvejer til dels den kortere spilletid.

De bedste priser lige nu

Bose Soundlink Revolve Plus

Bose Soundlink Revolve Plus er en lille og meget bærbar Bluetooth højttaler fra Bose. Den har op til 16 times batterilevetid og afspiller lyd i 360 grader. Den lille højttaler er vandafvisende.

Bose Soundlink Revolve Plus. Foto: Bose

Den har standby -funktion med lavenergi Bluetooth, og du kan koble dig på uden at skulle tænde den fysisk. Den er udstyret med mikrofon, så du kan bruge til mobilsamtaler og til konference-opkald.

Det gode

 • Fantastisk detaljeret og klar lyd
 • Bluetooth low energy-forbindelse er altid på
 • Batteriet holder op til 16 timer
 • Meget transportabel
 • Fugtavisende
 • Fungerer virkelig godt til mobilsamtaler

Det dårlige

 • App kræver GPS
 • Lyden mangler en solid bund

Konklusion

Selv om den er lille, kan Boses højttaler godt spille højt. Den er fugtavisende med en IPX4-certificering, og den kan klare lidt småregn. Desværre virker den medfølgende app kun, når GPS’en i mobilen er tændt, hvilket virker fjollet, for det er hårdt for mobilbatteriet.

Til gengæld er højttaleren rigtig god til at holde strøm på batteriet, når den er slukket, og low energy Bluetooth forbindelsen gør, at du kan tænde den i app’en. Lyden er fantastisk, men jeg savner noget tyngde og bas, når der bliver skruet op for volumen. Det ændrer ikke på, at Bose Soundlink Revolve Plus leverer et usædvanligt detaljeret og flot lydbillede.

Der dukker nye detaljer op i musik, jeg har hørt mange gange på andre højttalere, og det er imponerende. Højttaleren kan også bruges til mobilsamtaler. Det fungerer fremragende, og her er lyden også meget klar og tydelig. Den lille højttaler kan dog ikke spille større lokaler op, og egner sig ikke til at løfte taget, når du skal holde fest. Men skal du have virkelig lækker lyd med ud i liggestolen eller en tur i sommerhuset, så er den absolut et godt bud.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart