5G og AI skal hjælpe Edge Computing

Et samarbejde mellem IBM og Verizon Business skal hjælpe industrivirksomheder med at forbedre kvalitet, tilgængelighed og produktivitet i Edge Computing

Verizon Business og IBM indgår nu et udviklings- og innovationssamarbejde med fokus på 5G og edge computing for at hjælpe industrivirksomheder med at realisere mulighederne i Industry 4.0. Det skal ske ved at kombinere den høje hastighed og lave latency ved Verizons 5G-teknologi, Multi-access Edge Compute (MEC)-funktionalitet samt IoT-enheder og sensorer længst ude i netværket med IBM’s ekspertise inden for AI, hybrid multicloud, edge computing, asset management og forbundne processer.

Mange industrivirksomheder søger i dag efter måder at anvende edge computing på, så de kan få hurtigere adgang til informationer og styrke beslutningsgrundlaget til at forbedre produktivitet og reducere omkostninger. For at imødekomme det behov vil det nye samarbejde i første omgang fokusere på mobile asset tracking og styringsløsninger, som kan hjælpe virksomheder med at forbedre driften, optimere produktionskvaliteten og hjælpe med at skabe et mere sikkert arbejdsmiljø for medarbejderne.

Til disse første løsninger indgår Verizons trådløse netværk, herunder Verizons 5G Ultra Wideband (UWB)-netværk og Multi-access Edge Computing (MEC)-funktionalitet, Verizons ThingSpace IoT-platform og Critical Asset Sensor-løsning (CAS) – sammen med IBMs førende Maximo Monitor samt IBM Watson og avanceret analytics. Kombinationen kan hjælpe virksomheder med at opdage, lokalisere, diagnosticere og reagere på systemafvigelser og med at forudsige fejl i næsten realtid.

IBM og Verizon arbejder også på potentielle kombinerede løsninger, der involverer 5G og MEC, som fx kognitiv automatisering i nær realtid til industrivirksomheder. Den decentrale arkitektur ved edge computing betyder, at computerkraft kan udnyttes tættere på, hvor data genereres – dvs. hvor enheder er placeret i en industriel produktion.

Det kan hjælpe med at reducere responstider og med at øge proceshastigheder og pålidelighed. Den lave latency ved 5G, de høje downloadhastigheder og kapaciteten kan øge antallet af enheder, der kan understøttes inden for det samme geografiske område, og virksomhedernes muligheder for at interagere med disse enheder i nær realtid. Det kan betyde, at vejen nu er banet for nye innovative applikationer som fjernstyret robotteknologi og kognitivbaseret videoanalyse i nær realtid.

Den industrielle sektor gennemgår store forandringer i takt med, at virksomheder begynder at vende tilbage til produktion i stor skala med ny teknologi, som hjælper med at reducere omkostningerne og øge produktiviteten. Med dette samarbejde bygger vi videre på vores mangeårige forhold til Verizon for at hjælpe industrivirksomheder med at udnytte fælles løsninger, der er designet, så de er klar til multicloud-miljøer, sikre og skalerbare, hele vejen fra datacenteret og helt ud til det yderste led i virksomhederne.

Bob Lord, Senior Vice President for Cognitive Applications, Blockchain and Ecosystems hos IBM

Dette samarbejde handler om at skabe fremtidens løsninger for den fjerde industrielle revolution. Med kombinationen af høj hastighed og lav latency i Verizons 5G UWB-netværk og MEC-funktionalitet med IBM’s ekspertise i enterprise-grade AI og produktionsautomation kan vi understøtte industriel innovation i stor skala og hjælpe virksomheder med at øge automatiseringen, med at reducere såvel affald som omkostninger og med tilbyde deres egne kunder en bedre responstid og kundeoplevelse.

Tami Erwin, CEO for Verizon Business

Verizon og IBM planlægger også at samarbejde om potentielle fællesløsninger, der skal fokusere på mere sikre arbejdsmiljøer, varsle om vedligehold, produktkvalitet og produktionsautomation.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?