TEST: Ultratynde Swift 7 udfordrer MacBook

Med et prispunkt der ligger markant under en MacBook i samme størrelse, sætter Acer deres Swift 7 ind i kampen om de ultratynde laptops. Swift 7 gør det godt, men kan ikke helt leve op til forventningerne

Swift 7 Swift 7

Hvis du gerne vil have en laptop der næsten intet vejer og som virkelig er tynd, så skulle du måske overveje at kigge efter den nye Swift 7 fra Acer. Det er den tyndeste 13,1” laptop vi til dato har set, og selvom vægten er en anelse højere end MacBook Pro 13, så er det ikke så meget at du tænker nærmere over det.

Hvad der er værd at være opmærksom på, er at prisen er markant mindre. Med en pris på lige omkring 8.000 kroner er den meget billigere end hvis du skulle ud og købe en MacBook.

Men når vi alligevel ikke sidder med armene i vejret efter at have leget med Swift 7, så er det fordi den ikke helt lever op til det potentiale vi havde forventet.

På godt og ondt

Når man tager en MacBook i brug, så er man ikke i tvivl om, at byggekvaliteten er i top. Men den samme robusthed fornemmer man ikke helt med Swift 7. Specielt hængslerne som skærmen sidder fast med, er vi en anelse urolige for. De kunne godt have været bedre.

Tastaturet er ligeledes noget der giver os anledning til at ønske mere. For selvom det faktisk er meget behageligt at arbejde på, så mangler vi baggrundsbelysning. Det kan være en udfordring at ramme de små funktionstaster, hvis der ikke er godt oplyst i lokalet, og hvis du ikke skriver med 10-fingersystemet, så kræver det at du sidder et sted med godt lys ned på tasterne. Det kan godt være det virker småligt, men når du skal bruge en laptop på farten, så skal den være så brugervenlig som mulig, og tastaturet skal være let at bruge – altid.

Batteriet er heller ikke optimalt. For med en batterilevetid på en fire til fem timer skuffer Swift 7. På sådan en laptop forventer vi en batterilevetid oppe i nærheden af de otte timer, hvilket vi har set på mange andre laptops. Men desværre så faldt Swift 7 lidt igennem her.

Omvendt så skal Swift 7 have ros for at gøre brug af USB-C-porten til opladning. Ikke længere noget med de irriterende strømstik, nu kan du lade din laptop op i en ledig USB-C-port. Det kan vi godt lide.

Musepladen irriterer os også lidt, for den er altså ret stor. Det betyder at du meget ofte kommer til at flytte på musemarkøren på skærmen, blot fordi du kommer til at røre musepladen med din hånd.

Det sker specielt hvis du, som undertegnede, skriver med 10-fingersystemet, og man bliver faktisk ret hurtigt irriteret over det hvis du arbejder i et tekstdokument.

Omvendt er musepladen let at bruge, den er ikke for følsom når du bruger den, og den er heller ikke så sløv at du har svært ved at flytte markøren. Men – vi manglede altså en knap til at slå musepladen fra, så vi ikke hele tiden skulle være bange for, at vi skrev et andet sted i dokumentet end vi havde forventet.

Swift 7

Godt valgte komponenter

Et af de vigtige områder på en laptop er skærmen, og her skuffede Swift 7 ikke. Billedet stod knivskarpt på den lille 13,3” skærm, og på intet tidspunkt var vi generet af overdrevet genskin i skærmen. Naturligvis kan genskin ikke undgås, men der var ikke mere end andre skærmen, så her får Swift 7 gode karakterer.

Swift 7 er udstyret med en Core i5-processor på 1,2 GHz, og selvom det ikke lyder som noget særligt, så har den masser af hestekræfter til de opgaver du normalt vil smide efter en laptop af denne type. Så vi kan kun bifalde valget af denne processor.

Endelig skal vi rose Acers valg af lagermedie. For at holde den ringe tykkelse, så har de, naturligvis fristes jeg til at sige, valgt at smide en 256GB SSD ned i computeren. Det gør at den starter lynhurtigt, og det samme gælder når du fyrer op under programmer. Og det er naturligvis med til at gøre at en relativ lille processor kan får maskinen til at fremstå hurtig.

Produktinformation

 • Produktnavn: Acer Swift 7
 • Producent: Acer
 • Processor: Intel Core i5-Y754 ved 1,20GHz
 • Skærm: 13,3” Fuld HD på 1.920 x 1.080
 • Hukommelse: Intel Shared Memory, 8GB LPDDR3
 • Harddisk: 256GB SSD
 • Batteri: Angivet op til 9 timer. Målt 4-5 timer.
 • Dimensioner: 0,998 x 22,96 x 32,46 cm
 • Vægt: 1.2 kg
 • Set til: 7.990 kroner
 • Mere information hos Acer

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Vi kan rigtig godt lide Acer Swift 7. Den er tynd, vejer ikke specielt meget og den yder rigtig godt. Samtidig er prisen lav i forhold til andre ultratynde laptops, og det sætter vi også pris på. Men byggekvalitet, batterilevetid og musepladens størrelse trækker ned, og så irriterer det os at der ikke er lys i tastaturet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2239 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?