TomTom kobler gps-gadget med din smartphone

På trods af navigationsmulighederne i smartphones, så producerer TomTom stadig navigationsenheder, og deres nyeste muligheder arbejder sammen med din smartphone

tomtom via 52 tomtom via 52

TomTom har netop lanceret to nye, smarte navigationsenheder, som bruger din smartphone til at forøge deres intelligens. TomTom VIA 52 og 62, der er udstyret med en henholdsvis 5” og 6” skærm, kan forbindes med din smartphone, hvilket betyder, at du får flere funktioner. Udover gratis adgang til Lifetime-kort samt den prisvindende tjeneste Lifetime TomTom Traffic, der leverer trafikinformationer i realtid, kan den via en Bluetooth-forbindelse også bruges til håndfri telefonopkald i bilen.

I en pressemeddelelse skriver TomTom, at når navigationsenheden er parret med din smartphone, kan telefonen blot lægges tilbage i lommen eller tasken, og er alt er klappet og klar til køreturen. Ved at kombinere smartphone og navigationsenhed får du som bilist det bedste fra begge verdener. Vi er ikke helt sikre på hvor nyt det faktisk er. For vi mener at tidligere TomTom enheder også kunne fungere som håndfri-installation til din smartphone.

En anden ny funktion er, at du ved at bruge den gratis TomTom MyDrive-app kan planlægge ruten hjemme fra sofaen. MyDrive er tilgængelig til både smartphone, pc og tablet, og via appen sender TomTom Traffic Checker løbende underretninger til dig om trafikken. Dermed behøver du ikke at skulle bekymre dig om, hvornår det trafikmæssigt bedst betaler sig at tage afsted – det klarer TomTom for dig.

TomTom VIA 52 er tilgængelig nu hos udvalgte forhandlere og i TomToms webbutik, mens VIA 62 vil være tilgængelig fra juli 2016. Lifetime-kort og Lifetime Traffic er inkluderet uden ekstra omkostninger.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2778 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart