Find tilbage til hotellet eller bilen

Gratis dansk app giver dig en hjælpende hånd på ferien – og også når du er hjemme

Com4tzone: App med GPS der hjælper dig tilbage til bilen, mødestedet eller hotellet.

Du har garanteret hørt om det – eller selv prøvet det: Du er på ferie i en fremmed by og skal finde tilbage til mødestedet, til bilen eller til hotellet. Og det kniber med at finde vej.

Men dét problem kan du løse enkelt og gratis, hvis du har en smartphone og downloader en app fra det danske firma Com4tzone:

– App’en har en ret raffineret GPS-funktion: Du trykker blot én gang på smartphonens skærm, så markeres, hvor f.eks. bilen står eller hvor I skal mødes senere. Når du skal finde tilbage, trykker du én gang og du bliver på kortet guidet tilbage til udgangspunktet, fortæller konsulent Bjarne Hansen fra Com4tzone i en pressemeddelelse.

App’en Com4tzone kan hentes i Google Play og Apple App Store.

Følg dit barn

Bjarne Hansen føjer til, at en anden af de gratis funktioner er beregnet på at skabe tryghed på de hjemlige breddegrader: »Følg mig« hedder den. Skal eksempelvis dit barn gå alene hjem fra skole, fritidsaktivitet eller en ven, så kan barnet bede om at blive fulgt.

– Så kan den eller de personer, som er valgt fra telefonens kontaktliste, på et GPS-kort følge med i, hvor barnet befinder sig. Når barnet er sikkert fremme, får følgeren/-følgerne en besked om det på deres smartphonen, siger Bjarne Hansen.

Styr hjemmet selv om du ikke er hjemme

App’en indgår som »styreenheden« af det intelligente hjem. Det danske firma har – med udgangspunkt i et alarmsystem – udviklet en løsning, der udnytter teknologien og Internet of Things til at give dig en intelligent løsning.

Du kan købe en overvågningsløsning, så du også kan overvåge dit hjem via kameraer, der sender live til din smartphone hvis der er bevægelse. Kaffemaskinen slukkes når du går om morgenen. Sensorer overvåger døre og vinduer og tænder lys for at forstyrre indbrudstyve. Du kan overvåge og finde din bil eller cykel, hvis tingene stjæles, eller registrere hvis eksempelvis opvaskemaskinen er utæt eller der er damp, røg eller ild. Og kortslutter et el-apparat, slukkes automatisk for strømmen. Du kan også styre el, varme og lys:

– Er du på ferie, kan du sidde på den anden side af jorden og tænde og slukke lyset, så huset ser beboet ud. Og udover at du selv får en alarm, hvis der sker noget, kan du også alarmere eksempelvis naboen, så der kan ageres hurtigt fra nærområdet, fortæller Bjarne Hansen.

Han fortæller, at anlægget kan udbygges i takt med ens behov og der vil løbende komme flere features, som har den røde tråd, at de skaber intelligent tryghed og er nemme at bruge.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2778 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart