Slut med at lede efter en p-plads

Det er danske startup weSwapp der vil gøre det lettere for dig at finde p-pladser til din bil. Ganske kort handler det om, at den matcher brugere, der ledere efter parkering med dem, der forlader en p-plads.

Det er faktisk en ganske fortrinlig ide, for du kender det garanteret godt – irritationen over at køre rundt og rundt for at finde en p-plads i nærheden af, hvor du skal hen. Og som regel ender det med, at du bruger langt længere tid på at finde en p-plads end godt er – personligt har jeg prøvet det alt for ofte.

Frost & Sullivan anslog i 2015 at den gennemsnitlige københavnske bilist bruger 54 timer om året på at lede efter parkering. Det er vildt mange timer, og timer som den danske startup weSwapp ønsker at nedbringe.

Midlet er en app, der for resten også hedder weSwapp, og den gør det muligt for bilister at melde ind, at nu forlader de altså en p-plads. Systemet matcher så andre brugere der leder efter parkering, og søgeren i app’en navigerer så hen til den plads der er blevet ledig.

For at sikre at p-pladsen er der når brugeren kommer frem, bliver den holdt af den bruger der er ved at forlade pladsen, og han får et lille beløb for ulejligheden – det er sgu en ret smart lille detalje.

Jeg er ikke alene i at synes om ideen. Semler Gruppen, der importerer Volkswagen, Seat, Skoda og Audi i Danmark, tilbyder nu deres kunder adgang til weSwapp, og det betyder at hvis du har en Volkswagen, Seat, Skoda aller Audi fra 2008 og frem, bruge tjenesten ganske gratis via MinVolkswagen app’en og din smartphone.

Men app’en er også tilgængelige for alle os andre – du kan faktisk hente den ganske gratis til iOS og Android allerede nu.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?