TT0035: Er internettet en klimasynder eller vores redningsplanke?

Vi bruger alle internettet konstant, og det koster CO2. Men ikke alle mener at internettet er en klimasyner.

Internettet er årsag til rigtig meget CO2-udledning. F.eks. mener Forbrugerrådet Tænk, at 2 timers streaming svarer til 12 kilometer i bilen, og Danmarks Naturfredningsforening siger at internettet står for 10% af verdens strømforbrug, og at internettet dermed forurener lige så meget som hele verdens flytrafik.

Men spørgsmålet er om internettet kan gå fra at være klimasynder til at være med til at redde vores hårdt prøvede klima.

Det snakker jeg med Leif Katsou Oxenløve, professor på DTU, om. Han forsker i teknologier der gør internettet mere effektivt, og han er ikke i tvivl om, at internettet, og tilhørende teknologier, er en del af løsningen og ikke af problemet.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.