Væg med musik fra BeoSound

Bang & Olufsen har lige lanceret et trådløst højttalersystem, der i design og funktion er helt nyt. Blandt andet bliver det en naturlig del af væggen

BeoSound Shape BeoSound Shape

Vi har før set højttalersystemer der hænges på væggen – det var faktisk ganske almindeligt i min barndom. Men BeoSound Shape er nu stadig noget helt nyt. Det er nemlig et vægmonteret højttalersystem bestående af sekskantede moduler, der kan placeres på væggen lige som brugeren selv måtte ønske det. Udover mønsteret kan du også helt selv bestemme hvor mange enheder du vil have på væggen – inden for visse begrænsninger dog.

Hele tanken med BeoSound Shape er, at skabe en væg af ’intens og semningsskabende lyd med unikke resonansdæmpende egenskaber’, som Band & Olufsen skriver i en pressemeddelelse.

Det skulle så gøre, at systemet kan bruges i alle rum i hjemmet, uanset størrelse og udforming på rummet.

Systemet består af en kombination af højttalere, forstærkere og akustiske dæmpermoduler, der skalerer systemets lyd og visuelle udtryk. Som vi skrev før, så kan du selv designe mønstret på din væg, og alt efter hvordan du vælger at sætte ’kuberne’ op, så kan systemet bestå fra alt fra seks moduler til – ja stort set så mange du måtte have lyst og råd til.

Naturligvis kan du også blande farer, og her og nu er der seks forskellige farver du som bruger kan vælge imellem. Farverne hedder (og hvis du kan gennemskue hvad de dækker over, så er du altså bedre end vi er): Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey og Classic Black. Og som en tilføjelse har de også en række lidt mere eksklusive farve- og materialevalg: Brown by Kvadrat, Moss Green by Kvadrat, Pink by Kvadrat og Dark Blue by Kvadrat. Igen – ikke farver vi har hørt om, men det er altså de valg du får.

Bang & Olufsen har udviklet en specielt upmixing-algoritme der er designet til at skabe et helt præcist lydbillede med vokalen i midten og instrumenterne i siderne, noget som bliver kaldt for ’Band on the wall’ fra Bang & Olufsen.

Her har ambitionen været at skabe en lydoplevelse, hvor man får indtryk af, at bandet optræder live placeret op mod væggen, så publikum har mulighed for at bevæge sig frit rundt i rummet.

Der er også et online-designværktøj på vej, som gør at du kan mixe og matche modulerne, og få anbefalinger til den akustisk mest optimale placering af modulerne.

BeoSound Core understøtter også trådløs streaming via AirPlay, Chromecast build-in og Bluetooth. Systemet er multiroom-kompatibelt så det kan afspille forskellig musik i forskellige rum, eller den samme musik i hele boligen.

Systemet rammer gaden til august og fordi systemet kan bestå af forskellige antal enheder er det ikke muligt at give en pris, men for det mindste system med standardopsætning ligger prisen på 4.000 Euro.

Herunder kan du se en lille film om BeoSound Shape.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2231 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?