IFA 2016: Lenovos mange nyheder

I går aftes holdt Lenovo deres globale produktlancering på gadgetmessen IFA i Berlin.

Lanceringen indeholdt tre større lanceringer, ny smartphone i deres Moto-serie, nyt ‘mod’ med kamera til samme serie af smartphones, to nye Yoga-tablets og en helt ny slags tablet.

Lenovos nye Moto Z Play er en tynd smartphone der umiddelbart minder rigtig meget om de eksisterende Moto-smartphones. Men Lenovo har formået at udstyret den med et batteri med ikke mindre end 50 timers brug. Samtidig har Lenovo udstyret den med en 2GHz Octa-core processor, en 5.5″ 1.080 Super Amoled skærm og 3GB hukommelse. Kameraet er på 16MP med laserfokus og bliver derved blandt de bedste i klassen for et kamera til kun 499 Euro.

Det nye Mod med kamera er faktisk ret spændende. Kameraet er et Hasselblad-kamera og ved at klikke dette mod på en Moto-smartphone bliver mobilen i praksis et kompaktkamera med 10x optisk zoom og en Xenon blitz. Mod’et giver også adgang til Hasselblads Phocus software, og du får mulighed for at gemme billeder i RAW-format.

Under hands-on sektionen kiggede vil lidt nærmer på kameraet og det virker på mange måder fint, men spørgsmålet er hvorvidt man virkelig ville bruge dette mod. Billedkvaliteten virker umiddelbart ikke bedre, og derved bliver zoomet den afgørende faktor, så man skal virkelig ønske det zoom. Kameraet får en pris på 299 Euro.

Det næste punkt på lanceringen var de nye Yoga-pc’er. Yoga 910 er en opdateret version af sidste års Yoga, og den har nu et kantløst design, fingeraftryksscanner og så er den utrolig tynd – vi har i skrivende stund ikke oplysninger om hvor tynd den faktisk er. Skærmen er en 4K-skærm, den er designet i et fuld-metal kabinet og har et batteri der skulle vare i op til 15 timer. Prisen bliver omkring 11.000 kroner.

Som en lille krølle på halen fremviste Lenovo også deres Miix 510, en Windows Detachable, hvilket i bund og grund er en Windows tablet, der leveres med et tastatur og en indbygget holder så tabletten kan stå uden en holder. Miix 510 har en sjette generation Intel Core i7 processor, og den får en pris på omkring 5.200 kroner.

miix 510

Endelig fremviste de en superspændende ny tablet, nemlig YogaBook. En tablet der virkelig fungerer som en bog. Den åbnes og lukkes som en tablet, og når du åbner den får du faktisk to skærme, hvor den ene skærm er et soft-tastatur eller et område du kan bruge til håndskrift. Med en vægt på kun 690 gram og en pris på 5.200 kroner virker den utrolig spændende og interessant. Hvad man dog kan spekulere lidt på er, om man virkelig kan bruge soft-tastaturet til noget om helst, for du vil ikke kunne hvile hænderne på det. Men omvendt så tror vi meget på ideen med håndskriftsgenkendelse og generelt virker YogaBook spændende. Vi glæder os til at få den til test.

yogabook

Læs også:

Verdens første Tango-smartphone kommer fra Lenovo Som den første telefon er PHAB2 Pro drevet af Tango-teknologi – et sæt af sensorer og software fra Google, som sanser og kortlægger omgivelserne. Resu...
Lenovo Danmarks største pc-leverandør Det går godt for Lenovo i Danmark. Deres vækst i Danmark har de sidste to år har været imponerende, og helt nye tal fra IDC viser, at Lenovo nu er Dan...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1792 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?