Routertest side 3

En underlig og en let installation

Derefter kastede vi os over Asus routeren, AC3100, der faktisk var lidt problemetisk lige fra start af. Vejledningen var mildt sagt mangelfuld, der stod intet om man skulle have en kablet eller trådløs opkobling ved installationen.

Vi valgte en trådløs, men der var ingen automatisk guide der kørte. Vi havde også problemer med at finde login-informationer til routeren, men vi fandt dem på en anden vejledning, der omhandlede WTFast.

Nighthawk X4s AC2600 (R7800)

Nighthawk X4s AC2600 (R7800)

Nuvel – vi fik sat routeren op, men efter endt opsætning var der ingen internetforbindelse, heller ikke efter en genstart. Vi startede opsætningen igen, og valgte denne gang ’automatisk opsætning’ og ikke manuel.

Nu kom vi igennem opsætningen, men blev tvunget ud i en firmwareopdatering – intet valg. Herefter virkede alt, og nu kunne vi så få lov til at gå ned og sætte routeren op som vi ønskede.

En lille ting vi faldt over i denne del af testen. Firewall’en bliver kaldt for en Brandmur – seriøst har de oversat Firewall blindt til Brandmur. Det virker måske sjovt, men helt ærligt, det er den slags der får os til tænke på, hvor det ellers er gået galt i oversættelsen.

Den sidste installation vi kom igennem var EA9500, som var eksemplarisk let. Fire skridt skulle vi igennem, og så var routeren online og vi kunne komme på nettet. Eneste irritationsmoment var, at vi var tvunget ud i en firmwareopdatering under installationen. Det er fint nok at firmware skal opdateres, men lad os lige selv vælge, ok?

Da EA9500 er en triband-router, bliver der automatisk sat tre netværk op, og vi kunne ikke ændre navnene på 5GHz-nettet. Det kunne vi først senere, da vi begyndte at rode i de avancerede indstillinger.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?