Ny app krypterer data i skyen

Den nye Cryptomator til Android sikrer at du kan lagre filer sikkert i skyen. Alt er hele tiden krypteret

cryptomator
cryptomator

Det er det tyske start-up firma, Skymatic, der har lanceret den nye app, der netop er blevet færdig efter et år i beta-test. App’en har fået navnet Cryptomator og hele tanken bag den er, at den skal beskytte dine filer, uanset hvilken cloud-løsning du vælger.

Et af de problemer nogle lagerløsninger i skyen i dag har er, at det er meget tvivlsomt hvor sikre de er, og ikke mindst hvor godt beskyttede filerne er, hvis en hacker skulle komme forbi (svaret er: ikke ret sikre).

Et program som Cryptomator vil så sikre det. Programmet krypterer nemlig filer direkte på din smartphone inden den bliver sendt op i skyen, og de-kryptering finder sted ”on the fly”, når filer hentes ned igen.

Cryptomator er et open-source program, og implementeringen af krypteringen sikrer at app’en gør præcist det den forventes at gøre. Der er ingen backdoors eller skjulte svagheder, og blandt andet for den åbenhed har Cryptomator fået prisen CeBIT Innovation Award 2016 for Usable Security and Privacy.

Version 1.0, der i øjeblikket kan fås på Google Play er kompatibel med Dropbox, Google Drive, OneDrive og WebDAV-baserede udbydere.

App’en koster kun 5 dollars og kan også fås til Windows, macOS, Linux og iOS.

Læs mere om Cryptomator her og om Cryptomator for Android her.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?