Google vil erstatte sms-beskeder

Nu skal det være slut med at sende traditionelle sms-beskeder på Android-mobiler. Google vil indføre en chat-funktion, der langt hen ad vejen skal virke som iMessages fra Apple

krapalm / Pixabay

Hvis du har haft en iPhone så kender du godt iMessages. En tjeneste der erstatter de almindelige sms-beskeder (mellem iPhones altså). Den fjerner de begrænsninger som traditionelle sms-beskeder har, og giver nogle fantastiske muligheder med real-time chat, gruppesamtaler og meget mere.

For Android-brugere har der ikke været noget alternativ. Sms-beskeder har været den eneste vej frem, hvis du ikke ville over og bruge Facebook Messenger eller måske Google Hangout.

Men nu er der så godt nyt til os Android-brugere. For Google er på vej med en ny app, ’Chat’, der skal erstatte den kendte sms-app, ’Beskeder’. Der er ingen tvivl om at de gør det for at give os samme funktionalitet som du får på en iPhone, og det ser jeg virkelig frem til.

Blandt andet som vil Chat komme med mulighed for at sende bedre billeder, længere beskeder og, som vi kender fra iPhone, mulighed for masser af andre ’rige’ funktioner.

Slut skal det være med at sende billeder i dårlig opløsning, og videoer der kun kan vare ganske få sekunder.

Som med iMessages flytter kommunikationen med Chat væk fra mobilnetværket og over på datanetværket, og det er der hele hemmeligheden ligger. Når du ikke er begrænset af de restriktioner som sms-teknologien lægger ned over os, så kan vi pludselig meget mere.

Google har dog en lille udfordring. For hvor Apple ejer hele økosystemet, så er det samme ikke gældende for Google. Derfor er de ude for at indgå aftaler med producenter af smartphones, så de er med på Chat-vognen.

Den gode nyhed er, at de helt store spillere allerede har sagt ja. Samsung er med, Huawei har sagt ja og det samme gælder også for HTC. Mon ikke at de fleste producenter på sigt kommer med på Chat-app’en?

Det er dog ikke sådan, at hvis du sender til en ikke-Chat-smartphone, at du ikke kan få beskeder igennem. Som ved iMessages ændres beskeden bare automatisk til en traditionel sms-besked.

Google har annonceret at den nye Chat-app vil dukke op i løbet af 2018, og der er heller ikke nogle udsigter til at Apple vil være med på den nye beskedtjeneste – men vi kan da håbe, ikke?

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?