Microsoft lancerer virtuel asssitent baseret på AI

AI er over os, og alle vil have en bid af kagen. Microsoft er nu på vej med deres nyeste tiltag, en såkaldt copilot til Windows, drevet af kunstig intelligens

Den kommende opdatering til Windows har, ifølge Microsoft, over 150 nye AI-funktioner og nye AI-assistenter kaldet copilots. De skulle kunne hjælpe med til at løse komplekse opgaver på arbejdet, i skolen eller hjemme.

Microsoft fortæller at det er tanken at de nye copilots kan hjælpe med opgaver så som at skrive et dokument, lave en præsentation, opsummere et møde eller booke en rejse med familien. Så det er snart ikke nødvendigt at vi selv kan skrive, tænker os om eller finde ud af, hvordan familien skal komme på ferie.

I en pressemeddelelse fortæller Microsoft at den første version af copilot kommer gratis med næste opdatering af Windows 11, og at den vil være at finde på tværs af søgemaskinen Bing, Browseren Edge og Microsoft 365, senere på året.

Copilot bruger informationer fra nettet, kombineret med brugernes egne data og aktuelle pc-aktivitet, til at gøre hverdagen og arbejdslivet lettere, smartere og mere produktivt (helt uden brugeren behøver blive smartere eller mere arbejdsom).

Microsoft lover at brugernes privatliv og personlige data er beskyttet, og fortæller at copilot kan bruges både som en selvstændig app eller aktiveres i Bing eller Edge.

Microsoft er også på vej med Microsoft 365 Chat, en intelligent, virtuel assistent, som både kan scanne emails, møde-resumeer, chatbeskeder, dokumenter, datatabeller og informationer fra internettet, for at forstå den enkelte bruger, deres arbejdsmønstre, prioriteter og organisation.

Den assistent skulle kunne hjælpe med til at løse komplekse opgaver såsom at planlægge et projekt, udarbejde en rapport eller facilitere en workshop.

App’en Designer til Microsoft 365, skulle kunne skabe visuelle elementer, indlæg til sociale medier, invitationer med mere, ligeledes ved hjælp af avanceret AI-teknologi. Designer skulle forresten også blive integreret i Word, hvor den kan analysere konteksten og indholdet af en given tekst og derigennem foreslå visuelle elementer som understøtter indholdet.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.