TEST Fitbit Ionic: Fitness-trackeren der gerne ville være et smartwatch

Fitbit Ionic bliver lanceret som et smartwatch, men selvom selve trackeren er rigtig god, så er der lang vej til et egentligt smartwatch

Fitbit Ionic
Fitbit Ionic

Jeg har altid været en stor fan af Fitbits fitness-trackere, og har brugt flere af dem gennem årene. Jeg har da også testet adskillige her på Tech-Test og Fitbit Blaze var ganske tæt på at være, hvad jeg ville kalde for et smarwatch. Men den var, og blev markedsført som, en fitness-tracker.

Men med Fitbit Ionic er sagen anderledes, for Fitbit selv lancerer Ionic som et smartwatch, der altså også er en fitness-tracker. Det fik mig til at tænke over, hvad pokker der egentlig adskiller en fitness-tracker fra et smartwatch. De kan begge vise tid og dato, de fleste kan også vise notifikationer og rigtig mange smatwatches kan i dag også måle aktivitet, hjerteslag og søvnmønster.

Urskiven er heller ikke afgørende, for mange trackere i dag kan også vise forskellige urskiver. Så hvor ligger forskellen så? Som jeg ser det ligger den i muligheden for at installere apps, og det er da også den mulighed du for med Ionic.

Eller rettere, det er den principielle mulighed du får. For alle de apps der pt. findes til Ionic er installeret på uret når du får det. Hvilket vil sige, at du kan besøge app-shoppen så meget du vil uden at kunne finde flere apps end de ganske få der er på uret.


[yuzo_related]


Her taler vi om apps som ”Music”, ”Excercise”, ”Coach”, ”Relax”, ”Wallet” og et par stykker mere.

Der er også et par urskiver som du kan hente ned, men alt i alt er det meget begrænset. Og her er mit problem med Ionic. For hvorfor pokker lave et ’smartwatch’ med et så begrænset økosystem som Ionic har? Hvis Fitbit gerne ville have et smartwatch, hvorfor så ikke bruge Android Wear, hvor du kan nyde godt af det kæmpe økosystem der allerede findes der?

Fitbit Ionic

God trakcer

Kigger jeg derimod på Fitbit Ionic som en tracker og ikke et smartwatch, så er der ingen tvivl om, at den er fantastisk. Den har en dejlig stor urskive og stort set alle urskiver du vælger er lette at aflæse, selv for gamle langsynede øjne.

Den tracker dig 24 timer i døgnet, og den gør det godt og præcist. Jeg kunne ikke fange den i fejl når det kom til ting som hjerteslag, skridtmåling eller søvn. Og når jeg trænede med den, var den også god til at måle træningsintensitet. Her er det også fedt at du let vælger træningstype på urskiven og så er det ellers bare at gå i gang.

Alle målinger samles på din Fitbit-konto som du kan tilgå både fra den tilhørende Fitbit app eller på nettet. Så langt så godt, når det kommer til tracker-funktionaliteten er den super god.

Den har også et par andre muligheder, nemlig at starte app’en ”Coach” og her blive guidet til et par træningssessioner, f.eks. mavebøjninger. Coach er også en funktion du kan abonnere på, og så få adgang til en masse træningssessioner direkte på dit håndled.

Personligt er det ikke noget jeg vil komme til at bruge, men hvis du er til det, så er det absolut en mulighed.


[yuzo_related]


Du kan også overføre musik til Ionic og så parre den med et headset. Herefter kan du lytte til musik uden din smartphone, når du træner.

Alle de funktioner er gode, det gælder også muligheden for at bruge den som alarm, og nu også som betalingsmiddel.

Her gik det galt (for mig)

Min umiddelbare reaktion med Fitbit Ionic var meget positive. Målingerne er gode og uret er behageligt at gå med. Jeg havde generelt problemer med at få synkroniseringen til at fungere med min Android-smartphone, og af og til måtte jeg afkoble uret og koble det til igen for at få synkroniseringen til at virke.

Der var andre ting der drillede med Fitbit Ionic. Blandt andet så var urremmen underlig. Umiddelbart sad den godt, men den var faktisk svær at sætte fast, og jeg oplevede ved et par lejligheder at den ene af de to låse sprang op. Jeg tabte ikke uret, det ville være umulit, men det var stadig frustrerende.

Og så er der min favorit hade-ting ved Fitbit. Hver eneste gang de lancerer en ny tracker/ur, så opfinder de også en ny oplader. Hvilket vil sige at du ikke kan bruge en ældre oplader, det skal være præcist den der passer til din model.

Smartwatchet der blev væk

Man kan sige meget om Fitbit, men som fitness-tracker er de fantastisk. Så hvis du vil have en tracker der virkelig kan holde styr på din træning og forbrændte kalorier, så kan du ikke gør det meget bedre end med en fitbit-tracker.

Men hvis du leder efter et smartwatch, så kan jeg ikke anbefale Fitbit Ionic. Der er for mange ting der driller. Den problematiske forbindelse til din smartphone er en af dem og manglen af apps er en anden.

Jeg kan ikke klandre batterilevetiden, for uret kører uden problemer en uge uden den skal oplades, men det er bare ikke godt nok. Vi snakker trods alt om et ur til mellem 2.000 og 2.500 kroner, alt efter hvor du køber Fitbit Ionic.


[yuzo_related]


Endelig så fik jeg aldrig uret til at vise notifikationer fra min smartphone. Hvilket vil sige at jeg aldrig fik besked når der kom SMS’er, mails eller opkald på min telefon, og det er en af de ting der bare skal virke, om det så er et ur eller en tracker.

Så selvom Fitbit Ionic muligvis der den bedste fitness-tracker jeg har prøvet, så dumper den som ur, og den samlede karakter afspejler da også det.

Produktinformation

  • Produktnavn: Fitbit Ionic
  • Producent: Fitbit
  • Vandtæt: Ja
  • Skærmstørrelse: 1,47”
  • Bluetooth: Version 4.0
  • Gps: ja
  • Batterilevetid: 96 timer
  • Størrelse: 38 x 38 mm
  • Vægt: 50 gram
  • Pris: Set til 2.000 kroner
  • Du kan læse mere hos Fitbit

Bedømmelse

Samlet vurdering 50%

En fantastisk fitness-tracker, men et elendigt smartwatch. Prisen er alt for høj når man tager i betragtning at der er alt for mange problemer med uret. Notifikationer der ikke virker, synkronisering der var problematisk og en markant mangel af apps. Sammenlignet med at prisen er høj så er dette smartwatch/tracker bare ikke pengene værd.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?