To af de nok mest teknologisk spændsende headsets i testen kommer fra AfterShokz, og er såkaldte ’Bone Conduction’ headsets. Det betyder at de ikke placeres i øret, men i stedet på den del af kæbebenet der er lige op og ned ad øret, og så bliver hoveddele af lyden ledt ind til ørets indre dele ad den vej.
Bluez 2S er det ene af de to headsets med denne teknologi og forbinder sig i øvrigt med din smartphone via bluetooth.
Headsettets måde at skabe lyd betyder også, at det ikke gør brug af ørepropper, hvilket kan langt hen ad vejen er en kæmpe fordel for komforten. Det betyder også, at selvom du hører musik i headsettet, så kan du stadig orientere dig om, hvad der sker rundt om dig. Det er en oplevelse man lige skal vænne sig til, men efter et stykke tid virker det befriende at øret ikke er blokeret af ørepropper.
Headsettet sidder med en bøjle rundt om nakken, og et gummibånd på indersiden af bøjlen sikrer at de fleste kan bruge det uden problemer.
Komforten: 80%
Det er faktisk meget behageligt at have dette headset på, fordi det ikke sidder i øret, kan man have det på i meget lange perioder, og man bliver helt sikkert aldrig træt i øret af at have det på.
Men bøjlen rundt om nakken gør at vi aldrig rigtig får lov til at glemme at vi har det på. Hver gang vi bevæger hovedet (og det gør man forbavsende ofte), så mærker vi at vi har det på. Samtidig så flytter det markant på sig, når vi lægger hovedet bagover.
Det fungerede langt bedre til kredsløbstræning, hvor vi for det meste holdt hovedet stationært, men til styrketræning var det ikke specielt godt. Her vender og drejer vi ofte hovedet, lægger det bagover, og ikke mindst så ligger vi ofte ned på en bænk, og her duer headsettet slet ikke.
Det er også den lille pointe, at ikke alle synes det er behageligt at kunne mærke vibrationerne i knoglerne i hovedet, nogle vil muligvis kunne blive svimle af den konstante vibration (i stil med køresyge), og andre vil bare synes det er ubehageligt. Undertegnede havde ikke nogle af de problemer, på den måde fungerede headsettet perfekt, men det er værd at tage med i overvejelserne.
Lydkvalitet: 80%
Man har en tendens til at blive begejstrede over ny teknologi, og vores første indtryk af headsettet var da også, at lyden var god. Men så gav vi os til at lytte til den, både under træning og efterfølgende stille og roligt hjemme på kontoret.
Lyden i AfterShokz Bluez 2S har en metallisk klang og mangler en del i bassen. Der er slet ikke den ”umpf” som en god bas skal give. Diskanten er ok, men en anelse skinger mens mellemtonerne er klart headsettets stærke område.
Men det samlede lydindtryk er ikke der hvor vi gerne så det. Omvendt så koster headsettet under 600 kroner, så vi stiller ikke helt samme krav som havde det kostet 1.000 kroner.
Men stadigvæk så skuffer lyden en anelse, og efter at have brugt det et stykke tid, kom vi til at savne den dynamik i lyden som vi fandt i nogle af de andre her i testen.
Faktisk så ærgrede det os en del, for vi kunne rigtig godt lide det at vi ikke havde ørepropper i ørene. Den træthed som ellers kunne optræde slap vi totalt for, og det var også meget behageligt ikke at være afskåret fra omverdenen. Men – lyden var bare ikke der hvor den skulle være, heller ikke for 550 kroner.
Funktioner og tilbehør: 95%
Der medfølger en fin lille taske til headsettet, men den er i relativ billigt materiale, men den er heldigvis vandtæt, hvilket er nødvendigt for et sportheadset.
Det var også let at komme til volumen og tænd/sluk/besvar opkald, hvilket vi sætter stor pris på.
Lige præcist med dette lille specielle headset ville vi rigtig gerne have haft en app, hvor vi kunne justere på f.eks. bas, mellemtone og diskant. Men måske det kommer i næste version.