Panasonic går retro

Det er længe siden vi har set et musikanlæg der indeholder en cd. Men Panasonics minianlæg, SC-PMX70B, har faktisk en cd-afspiller, desværre lever lyden ikke op til forventningerne

panasonic sc-pmx70b

Her gik vi og troede at de små mini-anlæg mere eller mindre var afgået ved døden, afløst af streamingsystemer som Sonos og Raumfeld. Men pludselig dukker så Panasonic op med et mini-anlæg, og ikke nok med det, det er et mini-anlæg med indbygget cd-afspiller.

Men i virkeligheden er det måske meget logisk, for de folk der ville købe et minianlæg, er nok også dem der stadig har (og måske køber) cd’er.

Nuvel, vi har haft mulighed for at teste anlægget, og der er noget utrolig nostalgisk ved den slags musikanlæg.

Naturligvis så har de teknologiske tendenser ikke gået helt hen over hovedet på et mini-anlæg som SC-PMX70B. Udover at modtage det traditionelle fm-signal, så modtager systemet også DAB+, så du er sikker på at kunne modtage radioudsendelser både nu og et godt stykke ud i fremtiden.

Herudover så kan du afspille musik du har liggende på en usb-nøgle eller harddisk og du kan afspille musik fra f.eks. din smartphone via bluetooth. Så selvom nostalgien stadig spøger i baghovedet, og vi ikke kan lade være med at trække på smilebåndet når vi ser cd-skuffen, så er der masser af muligheder for at afspille anden musik.

Hurtig opsætning

Før i tiden (vi snakker om 30-35 år tilbage), var det ikke altid let at sætte et stereo-anlæg op. Der var rigtig mange ledninger der skulle forbindes, og det krævede nogle gange lidt mere end almindelige fingerfærdighed at få højttalerkablerne til at sidde godt.

Her er det blevet meget lettere at sætte et mini-anlæg op. Udover at tilslutte højttalerne, så skal der bare skrues en antenne på og så skal der sluttes strøm til.

Vi kunne dog ikke lade være med at undre os. For måden højttalerkablerne blev skruet fast på, var absolut ikke brugervenlig. Der skulle skrues nogle møtrikker løs, og så skulle ledningen sættes ind i et lille hul i bunden, hvorefter møtrikken kunne strammes igen.

Med fingre som undertegnedes, der nok ikke hører til de mindste i verden, var det faktisk ikke let at få fat i de møtrikker (ja – det er meningen at man skal gøre det med fingrene). Det lykkedes, men det virkede lidt på os som om designerne totalt havde glemt den del af systemet, og så da de var færdige med resten af systemet tænkte de: ”aaargh, vi glemte højttalertilslutningerne, hvad har vi liggende i skrotbunken?” Resten af systemet er designet flot og elegant, men denne del virker som en hovsa-løsning.

Lyden ikke optimal

Med systemet sat op skulle vi så til at spille musik, og der var et par muligheder. Vi slog først DAB+ til, og den scannede automatisk båndet og vi fandt hurtigt vores favoritkanaler. Derefter afspillede vi musik fra en cd, fra en ekstern harddisk og endelig via bluetooth-forbindelsen.

Panasonic skal have ros for at have lavet et simpelt interface, hvor det ikke er nødvendigt at læse manualer for at bruge systemet. Men de får altså ikke den store ros for lyden.

Vi har lige testet deres high-end headset, HD10 (http://tech-test.dk/fantastisk-lyd-panasonic-hd10/) og var her imponerede over lydkvaliteten. Men den kvalitet kunne mini-anlægget ikke leve op til.

Bassen var fin men manglede lidt dybde, det virkede som om de øverste frekvenser af bassen blev klippet. Mellemtonen var metallisk og diskanten manglede kant.

Det samlede lydbillede var lettere mudret og spinkelt, slet ikke det vi havde forventet, og slet ikke når vi ser at Panasonic lover high resolution lyd.

Lyden er acceptabel, og i virkeligheden er den også ok til et anlæg der koster 1.700 kroner. Men vi er blevet lovet mere, og anlægget kunne bare ikke leve op til egne, eller vores, forventninger. En tynd lyd uden den volumen vi havde forventet.

Opsamling

Hvis du har brug for et lille anlæg du kan bruge til nyheder og i en håndevending til musik så er SC-PMX70B ganske udmærket. Men det er ikke et anlæg som vi ville anbefale som husets primære underholdningscenter, det kan det bare ikke bære.

Følelsen af at der manglede noget i lydbilledet var konstant til stede, og selvom vi arbejdede med de indbyggede indstillinger, så kunne vi ikke fremtrylle et lydbillede vi ville lytte til i længere tid ad gangen.

Produktinformation

 • Navn: SC-PMX70B
 • Producent: Panasonic
 • Musiktyper: CD, MP3
 • Input: Usb, bluetooth
 • Tuner: FM/30, dab+/20
 • Bas og treble kontrol: 4 (heavy, clear, soft, vocal) + flat.
 • Højttalere: Tre kanaler på forsiden, subwoofer-enhed på bagsiden.
 • Dimensioner: 161 x 238 x 262 mm
 • Vægt: 2,6kg
 • Pris: Set til kr. 1.800 kroner
 • Mere information hos Panasonic

Bedømmelse

Samlet vurdering 50%

Panasonic SC-PMX70B er et ganske nydeligt anlæg der vil pynte i mange hjem. Men som musikanlæg skuffer det. Lyden er for tyndbenet uden dybde, fylde og kant. Det kan godt bruges i mangel på bedre, men det vil aldrig blive et anlæg der bør bruges som den daglige kilde til musik.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3662 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?