Stortest af 19 sport-headsets: Det bedste er ikke det dyreste

Det bliver stadig mere populært at lytte til musik når der skal trænes. Men hvilket headset skal du vælge? Tech-Test har svedt for at give dig svaret – vi har testet 19 forskellige sport headsets, både de billige og de meget dyre, og vi er klar med dommen i denne artikel, og prisen er ikke alt

Headsets stortest

Det er blevet utrolig populært at bruge headsets når træningen står for døren, og det er der mange gode grunde til. Hvis du løber en tur, kan den rigtige musik gør at du øger dit tempo, eller bare holder det, og hvis du slider i det lokale fitness-center med at flytte jern, så kan en headset være med til at redde dig fra at høre den muzak der ofte bliver spillet for fuld drøn i disse centre.

Vi ser mange gange at folk bruge det (dårlige) headset der følger med til deres smartphone til træningen, og det er langt fra optimalt. Typisk sidder de ikke specielt godt fast, og de er ikke beregnede til at blive udsat for sved (vand og salt er en skidt kombo for de fleste), og lyden er ikke altid overbevisende. Skal du have musik til træningen, så er det en fordel med et headset der er udviklet specielt til det formål.

[yuzo_related]

Sådan testede vi

I vores test af headsets blev alle kandidater brugt til to forskellige slags træning. Dels blev de brugt til rendyrket konditionstræning, altså løb, stairclimber, cross-trainer. Her undersøgte vi om de var behagelige og om der var mislyde, så som vores skridt og lignende, der forplantede sig og blandede sig med lyden.

Dernæst blev de brugt til styrketræning, hvor vi for alvor fik testet hvor komfortable de var når der blev knoklet med at flytte jern i vores lokale fitness-center. De må blandt andet ikke være ubehagelige at bruge når man f.eks. ligger ned og skal lave bench press. Samtidig fik vi også her testet, hvor effektive de var til at lukke andre lyde ude.

Endelig blev de bedømt på den overordnede komfort og lydkvalitet. Begge dele er utrolig vigtige for det komplette indtryk af headsettet og danner grundlag for den samlede karakter.

Testen af de enkelte headsets kan du finde via linkene herunder:

Og vinderen blev:

Vi endte med to headsets der begge score 95% i vores test, Jabra Sport Pace og JBL Reflect Mini, begge to fantastiske headsets der har hver deres kvaliteter. Jabra Sport Pace er et bluetooth headset, mens JBL Reflect Mini er et kablet headset.

Vi endte dog med at udnævne JBL Reflect Mini til vores vinder. Der er lige lidt mere komfortabelt og har en lidt bedre lyd. Vi går godt nok glip af en fantastisk app og den hjælp som Jabra Sport Pace kan give os, men vi skal også kun betale 450 kroner for dette fortrinlig headset.

jbl reflect mini

Jabra Sport Pace indtager en flot andenplads og vi kommer helt sikkert til at bruge den en del i fremtiden.

På tredjepladsen finder vi Sennheiser OCX 686G Sport, som var meget tæt på at blande sig i kampen om at være det bedste.

Alle tre headsets er rigtig gode headsets, og alle tre kan købes til under 1.000 kroner. Det viser med alt tydelighed, at pris og kvalitet langt fra altid hænger sammen når det kommer til headsets til sport.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?