Alphabet har flere kontanter end Apple

Der er mange måder at opgøre et firmas værdi på. En af måderne er, hvor mange kontanter de holder fast på. Apple har traditionelt været dem med flest penge, men Googles moderselskab, Alphabet, har lige overhalet dem

Det er Financial Times der kan fortælle, at Alphabet nu har 117 milliarder dollars i likvider, mens Apple ’kun’ har 102 milliarder dollars.

Men selvom Alphabet har flere likvider end Apple, er det ikke nødvendigvis en fordel, skriver Financial Times. De mener at det kan øge presset fra aktionærerne, der gerne ser at pengene bruges på de såkaldte ’buybacks’ eller på dividender.

Der er også risikoen for at myndighederne vil kigge nærmere på Googles dominans på markedet. Husk på, at Google allerede har fået bøder på 8,2 milliarder Euro fra EU og at de også kan se frem til at blive gransket af de amerikanske myndigheder.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?