De såkaldte All-in-one computere, eller AIO, er ikke just kendt for at være højtydende gamercomputere. Men det vil MSI gerne ændre på med deres 24GE, en AIO der på godt og ondt mest af alt minder om en rød Mac-computer.
Som ved en laptop er der ikke nogen egentlig opsætning eller installation. Tag computeren ud af pakken og tænd for den og voila, så er computeren klar til brug.
Og så alligevel ikke helt. For 24GE findes i to forskellige udgaver, en der leveres med tastatur og mus, og en der leveres uden. Den model vi havde fået til test hørte til den sidste type – noget vi først opdagede, da vi pakkede den ud.
Her er nok en af vore allerstørste anker ved computeren. For der er ingen tvivl om, at MSI har gjort en del ud af at designe den, så den er elegant og ser godt ud, når den står på skrivebordet. Men hvorfor pokker levere en udgave uden tastatur? Dels så ødelægger det en del af designet, når der tilkobles et almindeligt tastatur og mus, dels så kan det altså ikke koste ret meget at lægge et tastatur og en mus ved.
Vi synes virkelig at det er ærgerligt at disse to ting mangler, for det ødelægger en del af oplevelsen ved et i øvrigt flot design.
Flotte specifikationer
Når vi kigger bort fra det manglende tastatur og mus, så er det faktisk nogle ret flotte specifikationer computeren kan fremvise. En fjerde generation Core i7 processor, en skærm på 23,6” skærm, Nahimic Sound Technology, Nvidia GTX 960M grafikkort med 2GB hukommelse og Killer Game Networking.
Ved denne gaming-computer er der tre ting, man skal være opmærksom på. Dels at skærmen er så stor, at det er oplagt at flere kigger på den samtidig, dels at lydsystemet burde være bedre end på andre indbyggede lydsystemer, dels at netværkskortet er MSIs Killer, og at det bør give en bedre og mere stabil oplevelse.
Vi valgte at gå direkte til spillene på denne laptop, og så bruge dem til at benchmarke computeren med. Så i dette tilfælde valgte vi at springe over vores traditionelle benchmarksprogrammer, og gå direkte over til oplevelsen.
Vi fyrede op under et par af vores favoritspil, blandt andet Tomb Raider, Witcher 3 og Batman Arkham Asylum.
Ingen af spillene kunne afvikles tilfredsstillende på den højeste grafiske indstilling, men det betød faktisk ikke så fælt meget. For selv med indstillingerne på næsthøjeste niveau fik vi en superflot oplevelse. Det skyldes ikke mindst skærmens flotte opløsning, superskarpe billeder og meget flotte betragtningsvinkel. Farverne på skærmen står dejlig skarpt og alt sammen betyder, at man hurtigt glemmer at opløsningen i spillet måske ikke er den højeste, for den totale grafiske oplevelse er faktisk rigtig god.
Lyden var dog lidt skuffende. Nahamic Sound Technology burde have givet os en lyd, der er fyldig og kraftig, men i praksis fik vi faktisk en ret tynd lyd. Men igen – der er ikke så pokkers megen plads til højttalere, og en tynd skærm giver altså en tynd lyd. Så ikke specielt overraskende, vi anbefaler at du tager et godt headset på, eller anskaffer dig et seriøst lydsystem med en fornuftig subwoofer.
Netværkskortet, Killer E2200 Game Networking, er en fryd for en gaming computer. Det er med til at sikre en meget stabil oplevelse, når du spiller online-spil. Der er ingen tvivl om, at det gør en forskel. Men du skal naturligvis stadig have en fornuftig router, for kæden er ikke stærkere end det svageste led.
Opsamling
Helt generelt var vi meget imponerede over AIO-computeren. Det er en imponerende mængde hestekræfter, de har proppet ned i en tynd og flot designet ramme. Vi tilskriver en stor del af det den nye Intel Core i7 processor, der virkelig giver mange kræfter til en gaming computer.
En AIO-computer fylder ikke så meget, og vi kan rigtig godt lide ideen om, at du kan have din gaming-computer stående på dit bord, der samtidig ser flot ud, og som ikke dominerer hele rummet.
Vi savner, at MSI leverer tastatur og mus med til alle versioner af computeren, det er altså for dumt at spare så lidt, når det gør så meget for designet.
Prisen er heller ikke specielt forskrækkende. Lige over 13.000 kroner for en gaming-computer er ikke dårligt, og vi synes klart, at den er pengene værd.