Chatbotten Gemini integreres med Gmail, Maps og YouTube

Google kommer et lang dybere ned i dit liv og dine filer med den nye integration med Gmail, Maps og YouTube

Googles chatboot Gemini bliver opgraderet. AI-billede lavet af Firefly

Google opgraderer deres chatbot, Gemini, der gør at den kan tale direkte sammen med en række af søgegigantens øvrige tjenester, så som Gmail, Docs, YouTube, Maps, Hotels og Flights.

Ifølge Google betyder det, at hvis du er ved at planlægge en ferie til Mallorca, så kan du få Gemini til at finde en bestemt korrespondance om turen i din Gmail-indbakke, og opsummere detaljerne. Herefter kan du spørge ind til flyrute og hoteller på bestemte datoer, finde YouTube-videoer der viser seværdigheder og meget mere.

Den tætte integration blev oprindeligt lanceret på engelsk, men nu understøtter den 40 sprog, herunder dansk. Det er ikke påkrævet at integrere Gemini med dine Google-tjenester, men et tilbud – oplyser Google.

Vi udvikler hele tiden Gemini, så den hjælper brugerne med at blive mere kreative og produktive og på den måde spare tid i hverdagen. Når den kan tale direkte sammen med andre apps, bliver det lettere at finde og overskue information. På den måde drager chatbotten nytte af en langt større del af Googles økosystem.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef hos Google Danmark i en pressemeddelelse.

Integrationen går også tæt ind i Googles browser, Chrome, hvor du fremover kan skrive @gemini efterfulgt af din prompt i Chrome-adresselinjen – personligt har jeg ikke fået det til at virke, men måske jeg skal have opgraderet min browser, eller også skal jeg bare vælge at være logget ind på Gemini før det virker.

Google selv har 7 ideer til, hvordan du kan bruge den nye Gemini-udvidelse/opgradering

  • Maps: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at komme fra A til B eller tips til at finde naturoplevelser. Fx “jeg planlægger en tur til Mallorca, kan du fortælle mig, hvor de bedste vandreruter er?”
  • YouTube: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at finde videoer om specifikke emner, anmeldelser eller gør-det-selv-tutorials. Fx “jeg overvejer at købe enten en Bugaboo eller Emmaljunga barnevogn. Kan du finde anmeldelsesvideoer, der sammenligner de to?”
  • Browser: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at sammenfatte information fra en hjemmeside eller finde informationer om specifikke nøgleord. Fx “står der noget om bivirkninger ved X på denne hjemmeside [indsæt link]? List bivikningerne op i en overskuelig punktopstilling”.
  • Flights: I din prompt kan du specificere fx klasse, datoer, antal mellemlandinger, budget etc. Fx “find et fly fra København til Paris for to voksne og to børn med afgang den 10. oktober og hjemrejse den 11. december. Mit budget er 4.000 kroner.”
  • Hotels: I din prompt kan du fx angive standard, antal personer, budget og bede om specifikke faciliteter som fx adgang til pool og fitness. Fx “find et hotel til mig i London, der har en spa og koster under 1.500 kr. pr. nat.”
  • Gmail: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at opsummere og hente mails. Fx “opsummér mine ulæste e-mails fra i dag” eller “find mine seneste hotelreservationer i Gmail, og sæt dem i en tabel med tid, sted og reservationsnummer.”
  • Docs: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at finde og opsummere dokumenter. Fx “find rapporten kaldet XX i mit Google Drev, og opsummér den for mig i maks 10 punkter.”

Men husk lige at jo mere adgang du giver en chatbot til dine personlige og private oplysninger, desto mere af dine private informationer forlader din egen kontrol. Jeg er dybt bekymret over at en chatbot skulle have adgang til mine mails, og for den sags skyld at give informationer af nogen art jeg ikke ønsker at andre får adgang til.

About Lars Bennetzen 3881 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.