Antallet af apps i Huaweis AppGallery stiger

Der er stadig langt op til de millioner af apps du finder i Google Play, men Huawei er glade for at de nu har rundet 11.000 internationale apps i deres app-store

Når der fremover kommer nye smartphones fra Huawei til Danmark, bliver det uden Googles tjenester, eller mulighed for at installere apps fra Google Play. I stedet skal du installere fra Huaweis AppGallery og Huawei Mobile Services, HMS, der blandt andet indeholder Huawei Browser, Huawei Mobile Cloud, Huawei Themes, Huawei Music og en masse andre HMS-apps.

Men når det kommer til tredjeparts apps skal du finde dem i AppGallery, og Huawei er nu stolte over at de har mere end 11.000 internationale apps i butikken.

Huawei fortæller blandt andet at du nu kan finde Booking, UEFA Champions League, TikTok og CamScanner. Men indtil videre finder du ikke nogle af kendte og populære danske apps.

Huawei oplyser dog, at der arbejdes på at få danske app-udviklere til at lægge deres apps op i Huawei AppGallery.

”Arbejdet med at integrere danske apps er i fuld gang, og vi har fået mange positive tilsagn. Det er en proces, hvor vi løbende rækker ud til app-udviklere inden for blandt andet bankvæsenet, transport, spil, rejser og shopping i Danmark, så vi ser frem til at byde endnu flere danske og internationale apps velkommen i AppGallery,” siger RenKe, der er CEO for Huawei Consumer Business Group i Danmark.

Der er en vis glæde hos Huawei over deres ikke-kinesiske apps, også selvom der er langt fra de 11.000 apps til de millioner af apps du finder i Google Play:

”Vi er stolte af nu at have integreret mere end 11.000 internationale, ikke-kinesiske apps i HMS AppGallery. Det styrker vores overbevisning om, at HMS og AppGallery går en lys fremtid i møde. AppGallery har internationalt allerede flere end 370 millioner aktive brugere månedligt, og gennem fem år har vi globalt fået over 910.000 udviklere ombord, der løbende bidrager til økosystemet,” siger RenKe.

Huawei understreger, at man har en god relation til Google, og Huawei Danmark pointerer, at eksisterende telefoner, som er til salg og er solgt på det danske marked såsom:  Mate 20, P20, og P Smart 2019, fortsat vil få Android og GMS’ (Google Mobile Services) opdateringer. P30 serien får EMUI 10 og Android 10 opdateringerne i fjerde kvartal af 2019, mens flere modeller ifølge Huawei vil blive opdateret i det først halvår af 2020. Alle modeller har fuld adgang til og vil fortsætte med at få GMS-opdateringer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart