Danskere scroller længden på en fodboldbane hver dag

Danskerne bruger i gennemsnit 45 min. dagligt på at scrolle på deres smartphones, hvilket svarer til hele 133 meter - eller længden på en fodboldbane. De unge scroller med tommelfingeren, mens de ældre foretrækker pegefingeren. Og så scroller vi ofte, hvor vi måske burde se film. Det viser ny undersøgelse foretaget på vegne af OnePlus

Vi bruger vores smartphones som aldrig før, og danskerne har i den grad taget smartphonen til sig. Det viser en ny undersøgelse på vegne af teknologivirksomheden OnePlus.

Her fremgår det, at danskerne i gennemsnit scroller 45 minutter om dagen. Det svarer til, at hver danske scroller 133 meter, hvilket er længere end længden på en fodboldbane (120 meter). Ifølge OnePlus spiller skærmopløsningen en afgørende rolle for, hvor lang tid vi sidder med telefonen i hænderne:

“Skærmen er vinduet til brugernes indhold – uanset om det er sociale medier, nyheder eller streamingtjenester. Og med en skærmopløsning på 90 hz – hvor skærmbilledet opdateres hele 90 gange hvert sekund – får brugerne en mere flydende og behagelig skærmoplevelse,” siger Marie Dam Feldborg, marketingdirektør, OnePlus Danmark.

Tommel eller pegefinger

Når danskerne sidder og scroller med deres smartphones, er det forskelligt, hvilken finger de bruger. I undersøgelsen svarer 80 pct. af de 18-24-årige, at de bruger tommelfingeren til at scrolle med, og 19 pct. svarer, at bruger pegefingeren. Anderledes ser det ud hos de ældre.

Blandt de 45-55-årige svarer over halvdelen (59 pct.), at de bruger deres pegefinger, når der skal scrolles, mens 27 pct. bruger tommelfingeren. Ser man på den gennemsnitlige adfærd bruger de fleste dog pegefingeren (56 pct.), efterfulgt af tommelfingeren (30 pct.) og langemanden (8 pct.)

Film og telefon på samme tid

I undersøgelsen fremgår det, at 33 pct. af de adspurgte danskere oftest scroller, mens tv’et kører i baggrunden. Hele 40 pct. af de adspurgte kvinder scroller typisk, når de ser TV, hvilket kun er gældende for 26 pct. af mændene.

25 pct. af de adspurgte svarer, at de ofte scroller i sengen, og 18 pct. scroller når de er på toilettet. 14 pct. scroller typisk når de er på farten, mens 11 pct. scroller mest når de er på arbejde eller i skole.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet OnePoll på vegne af teknologivirksomheden OnePlus og data er indsamlet i perioden 5.-9. september 2019. I undersøgelsen er et repræsentativt antal danske smartphoneejere blevet spurgt om deres daglige brug af deres smartphone.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2794 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart