TEST: Kæmpehøjttaler blæser op til dans

Den store danske partyhøjttaler, Soundboks, kan spille alt op. Men den imponerende volumen giver desværre ikke verdens bedste lyd, til gengæld er det let at forbinde flere af disse monstre

The New Soundboks, som navnet på den store højttaler er, er klart den største højttaler jeg nogensinde har haft på testbænken. 15,4kg siger vægten, så det er ikke just en højttaler man slæber med sig på gåturen.

Men The New Soundboks er faktisk en højttaler der er beregnet til at tage med. Den har et batteri der mest af alt minder om et lille bilbatteri, der faktisk kan drive den store højttaler i fem timer for fuld volumen, og op til 40 timer, hvis du nøjes med en volumen der ikke overstiger halvdelen af det maksimale.

Flere højttalere

En af de ting der gør The New Soundboks speciel, udover volumen, er at det er muligt at kæde flere af højttalerne sammen, trådløst, så de alle spiller den samme musik. Den feature er faktisk ret fed, og udviklerne skal have ros for, at et er utrolig let at koble flere højttalere sammen.

Alt du skal gøre er at indstille den ene højttaler til hovedhøjttaleren og på de andre vælge at de skal koble sig til som slaver. Det gik utrolig let, og det virkede virkelig godt. På din smartphone vælger du at forbinde dig til hovedhøjttaleren, og så kan du ellers streame din musik på alle de forbundne højttalere.

Batterilevetiden er faktisk god, og det tager kun omkring 3,5 timer at oplade batteriet til fuldt niveau. Det er let at tage batteriet ud og sætte det tilbage, og når det er sat på plads, er det gemt pænt og diskret.

Selve højttaleren ret pæn, ikke mindst taget i betragtning at det er en ret solid højttaler der er beregnet til blandt andet at tage med på stranden, at blive tabt og behandlet hårdt.

Lyden mangler lidt

Der var ingen tvivl om, at højttaleren kan spille højt. Der sidder en 3x 72W rms klasse D-forstærker og 2x 10” 96dB woofer. Det giver en potentiel lydstyrke der er så høj at det bliver ubehageligt at stå for tæt på højttaleren.

Men til festen på stranden eller havefesten (hvor du har advaret naboerne først), hvor du skal spille op for mange gæster, er det nu en gang fedt at højttaleren, eller højttalerne, kan spille så højt.

Men det bringer mig til højttalerens Akilleshæl – lydkvaliteten. For en ting er at volumen er stor, og det er den, noget andet er at lyden ikke har den kvalitet jeg havde håbet på. Musikken kommer hurtigt til at lyde ulden. Jeg mangler klarhed i diskanten og langt bedre mellemtoner.

Samtidig er det surt at den ikke kan spille i stereo, uanset hvor mange højttaleren du kobler sammen, så får du lyden i mono. Men det betyder måske ikke så meget til en strandfest, så derfor lader jeg det ikke tælle ned i den samlede bedømmelsen.

Men med en pris på over 6.000 kroner, så er det for mig ikke nok at højttaleren kan spille højt og længe. Lyden skal også være god, og for mig er den bare ikke god nok. Ja – du kan skrue højt op uden forvrængning, men overvægten af bas, og mangel på klar diskant og gode mellemtoner trækker ned i en højttaler der koster så meget som denne.

Produktinformation

 • Produktnavn: The New Soundboks
 • Producent: Soundboks
 • Forstærker: 3x 73W rms klasse D, Advanced Bass DSP
 • Driver: 2x 10” 96dB woofer, 1x 1” 104db compression driver tweeter
 • Frekvensområde: 40Hz – 20kHz
 • Forbindelse: Bluetooth 5.0, 2x combo mic/instrument input, 1x 3,5mm stereo input, 1x 3,5mm stereo output
 • Batterilevetid: op til 40 timer ved mid-volumen, op til 5 timer ved fuld volumen
 • Opladningstid: 3,5 timer til fuld opladning
 • Dimensioner: 66 x 43 x 32 cm
 • Vægt: 15,4kg
 • Pris: Set til kr. 6.325 kroner
 • Mere information hos Soundboks

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Det er en stor og en solid højttaler vi har fat i her. Den tåler fint at blive hevet med på stranden og ud i haven til festen, og den kan spille højt – meget højt. Det er også fedt at højttaleren let kan kobles sammen med flere af slagsen, så du let kan etablere et lydsetup der kan gøre de fleste havefester misundelige – når det kommer til volumen altså.

Jeg savner dog en bedre lydkvalitet. Når du skal betale over 6.000 kroner for en højttaler, så skal du også have andet end volumen ud af det, og her imponerer The New Soundboks altså ikke. Den mangler klart både diskant og mellemtone, det er ’all about that bass’ i The New Soundboks.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2905 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart