Antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor stiger med 196%

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, kan nu fortælle om den seneste viden om cyberangreb, der relaterer sig til konflikten mellem Ukraine og Rusland. De nyeste data viser, at antallet af cyberangreb mod Ukraines regering og forsvarssektor steg med hele 196 pct. i løbet af de første tre dage af krigen, i forhold til de samme dage sidste år. Modsat er antallet af cyberangreb mod russiske virksomheder og organisationer blot steget med 4 pct siden denne periode sidste år

Data fra Check Point Research viser også, at antallet af phishing e-mails skrevet i de øst-slaviske sprog er syvdoblet, og en tredjedel af disse mails er sendt fra ukrainske mailadresser med russiske modtagere som mål. 

Aktiviteten på nettet omkring den ukrainske og russiske konflikt øges, og vi ser, at antallet af cyberangreb stiger ved begge parter. Det er dog den ukrainske regering og dets forsvarssektor, der oplever den største stigning i angreb målrettet dem. Det er vigtigt at understrege, at denne krig også har et cyber-aspekt, hvor folk vælger side online. Vi har netop offentliggjort en blog, der viser, hvordan konflikten polariserer internettet. Hacktivister, cyberkriminelle, white hat-hackere og selv tech-virksomheder vælger side og opfordrer andre til at gøre det samme som dem.

Lotem Finkelstein, Head of Threat Intelligence hos Check Point Software Technologies

Check Point Research har desuden fundet flere falske e-mails, hvor cyberkriminelle forsøger at udnytte konflikten til at svindle intetanende brugere, der blot ønsker at donerer penge til velgørende formål i Ukraine. 

Vi opfordrer folk, der ønsker at donere til Ukraine, til at være opmærksomme på falske mails, der forsøger at udnytte folks gavmildhed. Det er vigtigt, at man altid undersøger om afsenderens e-mailadresse er rigtig og holder øje med stavefejl.

Lotem Finkelstein, Head of Threat Intelligence hos Check Point Software Technologies

For mere information, læs bloggen med de seneste data her. Læs også bloggen her, der viser hvordan konflikten polariserer internettet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?