Antallet af cyberangreb mod danske virksomheder er eksploderet på blot ét år

Danske virksomheder er langt oftere mål for cyberkriminelle end for et år siden. Således viser en dugfrisk rapport fra Check Point Software Technologies, at antallet af ugentlige cyberangreb mod danske virksomheder er steget med 173 pct. siden 2020

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort en ny rapport, der viser, at det gennemsnitlige antal af ugentlige cyberangreb mod danske virksomheder er steget med hele 173 pct. i 2021 forhold til 2020. Til sammenligning er stigningen i cyberangreb mod svenske, norske og finske virksomheder steget med hhv. 131 pct., 72 pct. og 96 pct. Globalt er stigningen på 40 pct. og dermed bliver de danske virksomheder i højere grad ramt af cyberangreb end deres udenlandske kollegaer.

Generelt er stigningen i antallet af ugentlige angreb mod virksomheder steget i både norden og globalt. Men vores nye rapport viser sort på hvidt, at hackere i dén grad har fået øjnene op for danske virksomheder. Hos Check Point Software Technologies kan vi kun nikke genkendende til udviklingen og derfor er det også vigtigere end nogensinde før, at danske virksomheder har styr på deres it-sikkerhed.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Rapporten fra Check Point Software Technologies viser desuden, at antallet af danske virksomheder, der bliver ramt af ransomwareangreb er steget med 23 pct.

Stigningen af ransomwareangreb mod danske virksomheder er ikke lige så voldsom som cyberangreb generelt. Det er dog vigtigt at understrege, at en stigning på 23 pct. er meget høj, når man i rapporten ser, at f.eks. norske virksomheder har oplevet et fald på 21 pct. i antallet af ransomwareangreb.

Oktober er national cybersikkerhedsmåned, hvilket er en rigtig god anledning til at minde virksomhederne på de sikkerhedsudfordringer, de står overfor. Med den stigning, vi ser både i Danmark og resten af verden, anbefaler vi alle virksomheder og organisationer at skifte til en mere præventiv tilgang til cybersikkerhed, i stedet for at arbejde på at genskabe, når skaden er sket.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?